Είστε εδώ

Τεχνολογία

Nissan: Βάζει τις μπαταρίες των αυτοκινήτων, στο σπίτι

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να θεωρούνται πολύ πιο καθαρά από εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία τους και αυτό ποια θα είναι η κατάληξη των μπαταριών μετά τη χρήση τους.

Σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η απόδοση των μπαταριών πέφτει με τον καιρό και κάποια στιγμή η πτώση είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν είναι επαρκείς για το αυτοκίνητο. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι έχει εξαντληθεί το δυναμικό τους.

Αντιθέτως μπορούν ακόμα να συγκρατήσουν αρκετή ενέργεια κάτι που τις κάνει κατάλληλες για χρήση σε συστήματα χαμηλότερων ενεργειακών απαιτήσεων. Το ζήτημα είναι πού θα μπορούσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε ώστε να τις εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο.

Η απάντηση της Nissan είναι στα σπίτια μας. Αυτή την περίοδο η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να δώσει έξι μπαταρίες στο πανεπιστήμιο της Santa Catarina στη Βραζιλία προκειμένου να εξεταστεί αν αυτή η πρόταση είναι βιώσιμη.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες η μπαταρία ενός Nissan Leaf μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα ένα μέσο σπίτι στη Βραζιλία για έως και τρεις ημέρες και θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στο να απαλλάξουν το δίκτυο από τις ώρες αυξημένης ζήτησης.

Όταν το σπίτι χρειάζεται παραπάνω ρεύμα θα τροφοδοτείται από τις μπαταρίες και όταν η ζήτηση μειώνεται θα γίνεται η φόρτιση ώστε το δίκτυο να έχει όσο το δυνατόν σταθερή ζήτηση.

Όλοι οι κατασκευαστές ψάχνουν να βρουν τρόπους ασφαλούς απόρριψης των μπαταριών μετά τον κύκλο ζωής τους καθώς το πέταμά τους στο περιβάλλον χωρίς μέριμνα μπορεί να έχει πολύ βλαβερές για τον άνθρωπο επιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα

Mercedes GLC L

Όταν η μεγάλη και σημαντικότατη αγορά της Κίνας απαιτεί κάτι, τότε η Mercedes οφείλει να το κάνει πράξει.

Μια λοιπόν από τις ιδιαιτερότητες που έχει η αγορά της Κίνας είναι ότι έχουν μεγάλη ζήτηση τα μοντέλα με αυξημένο μεταξόνιο, καθώς αυτό προδίδει κύρος στους ιδιοκτήτες τους.

Γκραν Πρι Ιαπωνίας - Κατατακτήριες

Με το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi συνεχίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP2

Στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο δοκιμών επικράτησαν ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν και στην τελική κατάταξη.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην πίστα του Circuit of the Americas συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 με τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ξεκίνησε με βροχή.

Φερνάντο Αλόνσο

Λίγο πριν τον αμερικανικό Γκραν Πρι στο Τέξας, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ποιους θεωρεί ότι είναι οι πέντε κορυφαίοι πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1 και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον πρώην team mate του στη McLaren, τον Λιούις Χάμ

Porsche Mission E Cross Turismo

Τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η Porsche μας είχε ξαφνιάσει όλους με την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo.

BMW

Η BMW διαθέτει αυτή τη στιγμή μία αρκετά μεγάλη γκάμα από SUV η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές κατηγορίες ξεκινώντας από την πιο μικρή και εισαγωγική X1 και φτάνοντας μέχρι την επιβλητική X7.

EuroNCAP

Σταδιακά τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ολοένα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη ταυτόχρονα.

McLaren Speedtail

Πλέον έχουμε ακόμα ένα λόγο να ζηλεύουμε τους μόλις 106 τυχερούς ιδιοκτήτες της επερχόμενης McLaren Speedtail.  

Αυτός βρίσκεται στο λογότυπο της McLaren που ενσωματώνει πάνω της η νέα Speedtail. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το συγκεκριμένο προαιρετικό λογότυπο της;

Volkswagen

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.