Είστε εδώ

F1

4 Απριλίου 2020

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου ήταν προγραμματισμένο το Γκραν Πρι του Βιετνάμ, στο Ανόι. 

4 Απριλίου 2020

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.

3 Απριλίου 2020

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

2 Απριλίου 2020

Μειωμένες θα είναι οι απολαβές του 2020 για τους Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις, καθώς και για πολλούς εργαζόμενους της McLaren, καθώς η βρετανική εταιρεία έβαλε σημαντικό ποσοστό του προσωπικού της σε προσωρινή άδεια.

2 Απριλίου 2020

Αυξημένος θα είναι ο αριθμός των οδηγών της Formula 1 που θα συμμετάσχουν στο δεύτερο εικονικό Γκραν Πρι στην ιστορία του αθλήματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου, καθώς την παρθενική τους είσοδο θα κάνουν οι Λεκλέρκ, Άλμπον και Ράσελ.

2 Απριλίου 2020

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το Γκραν Πρι Αγγλίας στην πίστα του Σίλβερστον είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου. 

Όμως λόγω κορωνοϊού τίποτα δεν είναι σίγουρο για τη διεξαγωγή του κάτι που θα αποφασιστεί στο τέλος Απριλίου. 

1 Απριλίου 2020

Μπορεί σημαντικό ποσοστό της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει “παγώσει” λόγω του κορωνοϊού, όμως τα σχέδια των επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα συνεχίζονται, όπως συμβαίνει και με τη μετατροπή της Racing Point σε εργοστασιακή ομάδα της Aston Martin από το 2021.

1 Απριλίου 2020

Υπάρχει περίπτωση το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 να τελειώσει το 2021. 

31 Μαρτίου 2020

Οι αλλαγές των κανονισμών που προορίζονταν να γίνουν το 2021, πήραν αναβολή λόγω του κορωνοϊού και θα εφαρμοστούν το 2022, όμως ο επικεφαλής των “ταύρων”, Κρίστιαν Χόρνερ, είπε ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξει περαιτέρω αναβολή στην εφαρμογή τους.

30 Μαρτίου 2020

Στη Ferrari έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλουν η συνεργασία με τον Φέτελ να συνεχιστεί και μετά το τέλος του 2020, οπότε λήγει το τρέχον συμβόλαιό του και σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι του έκαναν μία πρώτη πρόταση.

28 Μαρτίου 2020

Μπορεί ο Μπέρνι Έκλεστον να πούλησε στα τέλη του 2016 τη Formula 1 στη Liberty Media, όμως είχε βρεθεί στο τιμόνι του αθλήματος σχεδόν για σαράντα χρόνια, οπότε η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

27 Μαρτίου 2020

Η Liberty Media θα χρειαστεί να κάνει κινήσεις ώστε να βοηθήσει τις πιο μικρές ομάδες σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, πρόεδρο του οργανισμού Motorsport UK, δηλαδή της αντίστοιχης ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

27 Μαρτίου 2020

Έχοντας ακυρωθεί ή αναβληθεί τα 8 πρώτα Γκραν Πρι της σεζόν, σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν, όλα δείχνουν ότι η πρεμιέρα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνει στις 14 Ιουνίου στον Καναδά. 

26 Μαρτίου 2020

Όπως όλες οι ομάδες της Formula 1, έτσι και η Racing Point βρίσκονται σε διακοπές καθώς λόγω κορωνοϊού έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί τα 8 πρώτα Γκραν Πρι προς το παρόν. 

26 Μαρτίου 2020

Παρά το γεγονός ότι οι κανονισμοί για το 2021 θα είναι οι ίδιοι με εκείνους του 2020 και ότι οι ομάδες θα τρέξουν και στις δύο σεζόν με το ίδιο σασί, η McLaren θα προχωρήσει κανονικά με την αλλαγή στον προμηθευτή κινητήρων, πηγαίνοντας από τη Renault στη Mercedes.

26 Μαρτίου 2020

Το πρωτάθλημα του 2020  επρόκειτο να είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του αθλήματος,  όμως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα λόγω του κορωνοϊού,  ίσως καταλήξει να είναι ένα από τα μικρότερα.

24 Μαρτίου 2020

Σίγουρα μπορούμε να κατανοήσουμε ότι όσο δε γίνονται αγώνες στη Formula 1, οι ομάδες χάνουν χρήματα, καθώς δεν πωλούνται εισιτήρια, ακυρώνονται χορηγίες, δεν πραγματοποιούνται μεταδόσεις από τηλεοπτικά δίκτυα, κ.α. 

23 Μαρτίου 2020

Το Ολλανδικό Γκραν Πρι ήταν προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 1-3 Μαΐου, αλλά λόγω κορωνοϊού ο αγώνας αναβλήθηκε. 

23 Μαρτίου 2020

Οχτώ γίνανε πλέον τα Γκραν Πρι που έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί, καθώς σε αυτά προστέθηκε και εκείνο του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο με τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνει απλά να αναβάλλεται, όμως υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί εντελώς. 

22 Μαρτίου 2020

Ο 48χρονος Αυστριακός Τότο Βολφ, εκτός ότι κατέχει ένα σημαντικό αριθμό μετοχών στη Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team, είναι διευθύνων σύμβουλος όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της εταιρίας με σήμα το αστέρι.