Είστε εδώ

News

Hyundai: Η πόλη του μέλλοντος σε μικρογραφία

του Γιώργου Ψαρρά

To όραμα της για τις πόλεις του μέλλοντος αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια η Hyundai, όχι μέσα από κάποιο μακροσκελές Δελτίο Τύπου ή χρησιμοποιώντας σκίτσα, αλλά με τη βοήθεια της εντυπωσιακής μακέτας που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Η εν λόγω μακέτα βρίσκεται στην έδρα της κορεάτικης εταιρείας στη Σεούλ και θα παραμείνει εκεί  μέχρι τις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη Hyundai πρόκειται για μια μικρογραφία σε κλίμακα 1:8 της προβολής που πραγματοποίησε  στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2020) στο Λας Βέγκας για τη μορφή των μελλοντικών πόλεων και τις μετακινήσεις εντός αυτών.

Στόχος της Hyundai με τη μακέτα αυτή είναι να εμπνεύσει τους υπαλλήλους και το κοινό της, ενώ θα την προβάλει και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Η μακέτα ενσωματώνει λύσεις έξυπνης κινητικότητας όπως το Hyundai S-A1, ένα ιπτάμενο ηλεκτροκίνητο όχημα, το σχήμα του οποίου θυμίζει drone και θα λειτουργεί ως ταξί στις πόλεις του μέλλοντος.

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία της Hyundai με την Uber, χρειάζεται 5-7 λεπτά για να επαναφορτίσει, μπορεί να πετάει σε υψόμετρο 300 έως 600 μέτρων πάνω από το έδαφος, έχει αυτονομία 100 χλμ., ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Παράλληλα βλέπουμε τα φουτουριστικά Hub, τα οποία είναι βάσεις σύνδεσης ανάμεσα στα  εναέρια και στα επίγεια μέσα μετακίνησης. Παρατηρήστε επίσης τα PBV (Purpose Built Vehicles), τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα και καλύπτουν εξατομικευμένες ανάγκες μετακινήσεων.

Πάνω από τη μακέτα έχουν τοποθετηθεί καθρέφτες στο ταβάνι, ώστε να επιτρέπουν μια συναρπαστική εμπειρία θέασης από διάφορες οπτικές γωνίες. Επίσης σε οθόνες στους παρακείμενους τοίχους προβάλλονται video από τον τρόπο λειτουργίας της μελλοντικής πόλης.

Εσείς τι πιστεύετε, θα μοιάζουν κάπως έτσι οι πόλεις τα επόμενα χρόνια;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.