Είστε εδώ

News

AMG: Βγάζει και καρότσια για μωρά

του Σωτήριου Χάλλα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατά καιρούς εκτός από αυτοκίνητα κατασκευάζουν και διάφορα άλλα προϊόντα στα οποία βάζουν τη σφραγίδα τους προκειμένου κάποιος φίλος της μάρκας να συνεχίζει την επαφή μαζί της και μετά την έξοδό του από το αυτοκίνητο.

Αυτή τη φορά ο κατασκευαστής που προχώρησε σε κίνηση αυτού του είδους είναι η AMG η οποία έκανε, μάλιστα, κάτι πολύ ασυνήθιστο. Επέλεξε να κατασκευάσει καρότσια για μωρά.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα καρότσια αυτά πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας σε ΄τετοιο βαθμό ώστε να έχουν την έγκριση του γερμανικού οργανισμού για τεχνικές επιθεωρήσεις, του γνωστού TUV.

Σύμφωνα με την AMG ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των καροτσιών της είναι το πολύ χαμηλό τους βάρος που περιορίζεται στα 8.9 κιλά συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος με την ονομασία GTX του οποίου το βάρος είναι 4.1 κιλά. Ακόμα, τα καρότσια εφοδιάζονται με τροχούς που ονομάζονται Solight Ecco οι οποίοι επιτρέπουν την κίνηση σε παντός είδους επιφάνεια με ευκολία. Επίσης, οι τροχοί έχουν ζάντες οι οποίες έχουν το ίδιο (διπλό) πεντάκτινο μοτίβο που συναντάμε και στην έκδοση AMG της C-Class.

Η ονομασία του καροτσιού είναι Avantgarde και είναι διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά σχέδια. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.