Είστε εδώ

New Models

Νέο Hyundai i20: Με πιο σπορ προσανατολισμό

του Γιώργου Ψαρρά

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την αποκάλυψη του νέου i20 ξεκίνησε, καθώς η Hyundai δημοσίευσε τα δυο πρώτα του επίσημα σκίτσα.

Είναι εμφανές ότι το κορεάτικο μοντέλο έχει αποκτήσει σαφώς πιο δυναμική και σπορ εξωτερική εικόνα, με τις ακμές του να γίνονται πιο έντονες σε πολλά σημεία. Παρατηρήστε τα Led εμπρός φώτα, τις μεγάλες ζάντες, την ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή της οροφής, η οποία είναι μαύρου χρώματος σχηματίζοντας αντίθεση με το υπόλοιπο κόκκινο αμάξωμα, το εμπρός splitter, τις μεγαλύτερες ζάντες, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή οροφής.

Παράλληλα δεν απουσιάζει η χαρακτηριστική “cascading” μάσκα της Hyundai, η οποία δείχνει πλατύτερη και χαμηλότερα τοποθετημένη. Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό αποτελεί το σχήμα “Z” των οριζόντια τοποθετημένων πίσω Led φωτιστικών σωμάτων, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή γραμμή στο μαύρο πάνελ που ενσωματώνεται στη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Σύμφωνα με τη Hyundai το νέο i20 είναι το πρώτο της μοντέλο που θα φέρει στην Ευρώπη μια καινούργια σχεδιαστική γλώσσα ονόματι “Sensuous Sportiness”, τα  τέσσερα βασικά στοιχεία της οποίας είναι η αναλογία, η αρχιτεκτονική, το στυλ και η τεχνολογία.

Από το εσωτερικό του νέου i20 δεν έχουμε προς το παρόν εικόνα, η Hyundai ωστόσο μας ενημερώνει ότι κυριαρχούν οι οριζόντιες γραμμές του ταμπλό και οι δυο οθόνες των 10,25 ιντσών για το ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Η πρεμιέρα του νέου i20 θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.