Είστε εδώ

Motorshow

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200: Το ηλεκτροκίνητο βαν

του Γιώργου Ψαρρά

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν της ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει πλέον μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας 40kWh. Σημειώστε ότι η τροφοδοσία της ανέβηκε από τις 8 στις πάνω από 15 ώρες και ότι η πλήρης φόρτιση της διαρκεί περίπου 8 ώρες.

Σύμφωνα πάντα με τη Nissan η αυτονομία (WLTP) του e-NV200 εντός πόλης φτάνει τα 301 χλμ. και ο συνδυασμένος κύκλος μέτρησης του αναφέρει 200 χλμ. Η ισχύς και η ροπή του e-NV200 είναι 109 ίπποι (3.008 σ.α.λ.) και 254 Nm (0-3.008 σ.α.λ.) αντίστοιχα.

Ο ηλεκτροκίνητος χαρακτήρας του έχει ως αποτέλεσμα να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, κάτι ιδιαίτερα επωφελές για την ατμόσφαιρα. Παράλληλα η λειτουργεία του είναι αθόρυβη και έτσι δεν επιβαρύνει τα πολύβουα αστικά κέντρα.

Κάτι ιδιαίτερα πρακτικό για τους επαγγελματίες οδηγούς του e-NV200 είναι οι πλευρικές συρόμενες πόρτες του, που επιτρέπουν πιο εύκολη και γρήγορη φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευμάτων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.