Είστε εδώ

F1

Formula 1 - Ferrari: Προβληματισμός από τις πρώτες ενδείξεις;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι μηχανικοί των ομάδων της Formula 1 έχουν αρχίσει σταδιακά να κάνουν τις πρώτες δοκιμές των αυτοκινήτων με τα οποία θα αγωνιστούν το 2020, όμως έχουν αρχίσει να υπάρχουν κάποιες φήμες ότι εκείνοι της Ferrari δεν είναι εντυπωσιασμένοι από τις πρώτες ενδείξεις.

Το 2019 ήταν δύσκολη χρονιά για τους Ιταλούς, οι οποίοι κρίνοντας από τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν ήταν σίγουροι ότι έχουν το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς στην Αυστραλία τους διέψευσε. Έπρεπε να περάσει το καλοκαιρινό διάλειμμα και να φτάσουμε στο Βέλγιο για να κάνει την πρώτη της νίκη η Scuderia, την οποία ακολούθησαν ακόμα δύο, σε Ιταλία και Σιγκαπούρη.

Φυσικά αυτές οι νίκες δεν ήταν αρκετές για να ανατρέψουν το σκηνικό, έτσι η Mercedes κατέκτησε για έκτη συνεχή φορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον στέφθηκε για έκτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στο Μαρανέλο ελπίζουν ότι το 2020 θα είναι πιο ανταγωνιστικοί και ξέρουν ότι ακόμα και αν οι πρώτες ενδείξεις από το αυτοκίνητο δεν είναι εντυπωσιακές, υπάρχει χρόνος να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον αγώνα της Αυστραλίας για να μάθουμε τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε μονοθεσίου, καθώς οι δοκιμές του χειμώνα δεν μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστο δείγμα.

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…