Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen Golf: Το GTI έρχεται

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί η παρουσίαση του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς να έγινε τον Οκτώβριο, όμως δεν έχουμε δει ακόμα τις εκδόσεις GTI και R του μικρομεσαίου των Γερμανών, οι οποίες παραδοσιακά είναι οι ισχυρότερες στην γκάμα του.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει κατά το ήμισυ στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο θα γίνει στην ελβετική πόλη μεταξύ 5 και 15 Μαρτίου, αφού η γερμανική μάρκα σκοπεύει εκεί να κάνει την παρουσίαση του Golf GTI.

Η νέα γενιά ενός από τα πιο γνωστά αρκτικόλεξα στον κόσμο του αυτοκινήτου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα θα έχει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 245 και 291 ίππους. Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο με έξι σχέσεις και αυτόματο διπλού συμπλέκτη με εφτά σχέσεις.

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει και η πετρελαιοκίνητη έκδοση GTD με 200 ίππους από κινητήρα 2.0 λίτρων, με τις επιλογές σχετικά με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι οι ίδιες.

Τόσο στο GTI όσο και στο GTD η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στον εμπρός άξονα.

Αντίθετα, η έκδοση R που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2020 θα είναι τετρακίνητη. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν δύο εκδόσεις ισχύος με 304 και 400 ίππους.

Το 2020 επιφυλάσσει την παρουσίαση ακόμα δύο εκδόσεων του Golf. Σε αυτές θα δούμε plug-in υβριδικά σύνολα τα οποία θα αποδίδουν 204 και 245 ίππους, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας και στις δύο περιπτώσεις να είναι 13 kWh.

Πρώτη στάση, λοιπόν, στη Γενεύη.

Στην εικόνα βλέπουμε το Golf R-Line, που δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την έκδοση R.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…