Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Γιατί χρησιμοποιεί φορτηγά 25 μέτρων; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Αποδοτικότερη γίνεται η εφοδιαστική αλυσίδα της SEAT (logistics), καθώς πλέον για τις μεταφορές των απαραίτητων εξαρτημάτων-τμημάτων στο κεντρικό εργοστάσιο της ισπανικής εταιρείας στο Μαρτορέλ χρησιμοποιούνται τακτικότερα φορτηγά που ρυμουλκούν δυο μεγάλα τρέιλερ.

Σύμφωνα με τη SEAT τα δυο αυτά τρέιλερ συνδεμένα έχουν μήκος 13,6 μέτρων, ενώ το συνολικό μήκος μαζί με τον τράκτορα είναι 31,7 μέτρα. Τα εν λόγω δυο τρέιλερ έχουν σχεδιαστεί για να ταξιδεύουν σε αυτοκινητόδρομους, ενώ το ωφέλιμο φορτίο τους αγγίζει τους 70 τόνους.

Με την ταυτόχρονη ρυμούλκηση δυο τρέιλερ μειώνεται ο αριθμός των φορτηγών που κυκλοφορούν στους δρόμους και ο αριθμός των σχετικών τροχαίων ατυχημάτων, ενώ επιτυγχάνεται 25% μείωση στο κόστος των logistics και χαμηλότερες κατά 20% εκπομπές ρύπων.

Ενδεικτικό είναι ότι έξι ρυμουλκούμενα διπλά τρείλερ καταλαμβάνουν 36,5% λιγότερο χώρο στο δρόμο σε σύγκριση με έξι κανονικά φορτηγά. Παράλληλα η SEAT αναφέρει ότι βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξης φορτηγών εννέα αξόνων, απόδοσης 520 ίππων, τα οποία θα μπορούν να περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις εκπομπές ρύπων, κατά 30%.

Το giga τρείλερ τώρα της SEAT χαρακτηρίζεται ο μικρός αδελφός του διπλού τρέιλερ, έχει συνολικό μήκος 25,25 μέτρα και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 60 τόνων. Αποτελείται από δυο ρυμουλκούμενα τρέιλερ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο έχει μήκος 13,6 μέτρα και το μικρότερο 7,8 μέτρα.  Με τη σειρά του το giga τρείλερ προσφέρει 22% εξοικονόμηση κόστους στο τμήμα των logistics και μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 14%.

Εκτός από φορτηγά η SEΑΤ χρησιμοποιεί και το σιδηροδρομικό δίκτυο σε ποσοστό 80% για τις εξαγωγές οχημάτων της που παράγονται στο εργοστάσιο Μαρτορέλ. Χάρη στην υπηρεσία Autometro, η οποία συνδέει το εργοστάσιο με το λιμάνι της Βαρκελώνης η SEAT απομακρύνει περίπου 25.000 φορτηγά ετησίως από τους δρόμους. Η αμαξοστοιχία των 411 μέτρων με αρθρωτά διώροφα βαγόνια μπορεί να μεταφέρει μέχρι 170 οχήματα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…