Είστε εδώ

Auto News

Ford Mustang: Τι σχέση έχει με το χρώμα του τριφυλλιού; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Από χιλιόμετρα μακριά θα είναι πλέον ευδιάκριτο το Ford Mustang, χάρη στη νέα φανταχτερή του πράσινη απόχρωση.

Η μπλε οβάλ εταιρεία παρουσίασε τη νέα απόχρωση ονόματι “Grabber Lime” για το εμβληματικό muscle car την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, η οποία γιορτάζεται στις 17 Μαρτίου.

Αυτό διότι οι σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται είναι συνδεδεμένες με το πράσινο χρώμα. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άγιος Πατρίκιος είναι προστάτης της Ιρλανδίας, ενώ το χρώμα που συνδέεται μαζί του είναι το μπλε και όχι το πράσινο.

Ωστόσο επειδή ο Άγιος Πατρίκιος προσπαθούσε να εξηγήσει στους παγανιστές το μυστήριο της Αγίας Τριάδας χρησιμοποιούσε το τριφύλλι, ώστε να καταστήσει κατανοητό πως γίνεται τρεις ξεχωριστές οντότητες να συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

Παράλληλα η Ford άντλησε έμπνευση για το πράσινο χρώμα από ένα ασορτί Mustang της δεκαετίας του 1970. Στην παλέτα του ανανεωμένου Mustang τώρα, που έρχεται το φθινόπωρο, πέρα από την πράσινη απόχρωση “Grabber Lime” θα υπάρχει ακόμα μια, η πορτοκαλί “Twister Orange”. Eπίσης τα Mustang Shelby GT350 και Shelby GT500 θα μπορούν να βαφτούν με τη νέα ασημί απόχρωση “Iconic Silver” και την κόκκινη “Red Hot Metallic”.

Δείτε στο παρακάτω video ένα πράσινο Mustang να οργιάζει στην άσφαλτο.

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.