Είστε εδώ

Auto News

Ford Focus ST: Πόσο πιθανό είναι να γίνει υβριδικό;

του Σωτήριου Χάλλα

Η επίσημη ανακοίνωση της Ford ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει έκδοση RS για το Focus, σημαίνει ότι η έκδοση ST θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία σε ό,τι αφορά την ισχύ, όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τη δούμε να γίνεται υβριδική.

Μιλώντας σε αυστραλιανά μέσα ο επικεφαλής της Ford Performance για την περιοχή της Ευρώπης, Στέφαν Μέτζινγκερ, δήλωσε ότι οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στη Γηραιά Ήπειρο θα αναγκάσουν την αμερικανική μάρκα να εξετάσει την υιοθέτηση κάποιας μορφής ηλεκτροκίνησης για το Focus ST.

Όπως ανέφερε ο Μέτζινγκερ, το βασικό πρόβλημα με τους ρύπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο στόχος αφορά το σύνολο των πωλήσεων, καθώς οι εταιρείες πρέπει να μεριμνήσουν ώστε ο μέσος όρος των εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε να βρίσκεται κάτω από τα 95 γρ./χλμ., οπότε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μοντέλου όπως το Focus RS, το οποίο θα είχε εκπομπές πάνω από 200 γρ./χλμ., θα δυσκόλευε σε πολύ μεγάλο βαθμό την επίτευξή του.

Τέλος, όταν ο Μέτζινγκερ ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν το Focus ST επόμενης γενιάς θα είναι υβριδικό, η απάντησή του ήταν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, αλλά σίγουρα η χρήση κάποιας μορφής ηλεκτροκίνησης εξετάζεται πολύ σοβαρά.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες είναι το χρονικό διάστημα από τις 29 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη, μέχρι τις 3 Ιουλίου όταν οι οδηγοί θα μπουν ξανά στα μονοθέσιά τους για το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι της Αυστρίας, μ

Το 1995 το περίπτερο της Opel στο Σαλόνι της Γενεύης συζητήθηκε αρκετά, καθώς εκεί έκανε πρεμιέρα το εκκεντρικό MAXX.

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε γιατί ξεχώρισε πριν από 25 χρόνια το εν λόγω πρωτότυπο αστικών προδιαγραφών μοντέλο.