Είστε εδώ

News

SEAT: Εντυπωσιακές καινοτομίες για την μελλοντική κινητικότητα

Η SEAT ξεκίνησε και επίσημα το ψηφιακό της εργαστήριο με την ονομασία “SEAT Metropolis: Lab Barcelona” στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου Smart City Expo World Congress 2017 που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη. Τα εγκαίνια παρακολούθησαν αρκετές προσωπικότητες από το τομέα της τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένου του Miquel Martí, του CEO του Barcelona Tech City, του βασικού κόμβου του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ευρώπης, όπου βρίσκεται και το εργαστήρι της SEAT.

Ο στόχος του ψηφιακού κέντρου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον περασμένο Απρίλιο, είναι η ανάλυση και η εξεύρεση έξυπνων λύσεων στις προκλήσεις της κινητικότητας του αύριο και συμβάλλει στην τοποθέτηση της SEAT ως σημείο αναφοράς στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Ο Luca de Meo, στη τελετή των εγκαινίων, υπογράμμισε ότι “το εργαστήρι αυτό βασίζεται σε ένα συνδυασμό κινητής τεχνολογίας και Big Data για τη βελτιστοποίηση της σχέσης μεταξύ του κοινού, της έξυπνης πόλης και των υπηρεσιών κινητικότητας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την κινητικότητα και να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων ασφαλέστερη, βιώσιμη και αποτελεσματική στις έξυπνες πόλεις που ζούμε”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν από την ομάδα του εργαστηρίου, όπως η εφαρμογή “About it”, η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας στη Βαρκελώνη. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, η εφαρμογή εμφανίζει τα σημεία επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, των σταθμών ανταλλαγής ποδηλάτων ή των «μαύρων σημείων» με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ατυχημάτων στη πόλη.

Επίσης, ανακοινώθηκαν δύο ακόμα μεγάλα μελλοντικά projects. O Jose Nascimento υπογράμμισε “η εφαρμογή διαμοιρασμένων διαδρομών (ride sharing) στοχεύει στη διευκόλυνση της κινητικότητας του κοινού με τη δημιουργία ενδοαστικής διακίνησης”.

Επιπλέον έδωσε πληροφορίες για το project των αστικών λεωφορείων “on demand”, που αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της χρήσης των υφιστάμενων γραμμών αστικών λεωφορείων προσφέροντας ευέλικτες διαδρομές που προσαρμόζονται στη ζήτηση σε πραγματικό χρόνο. Μία πιλοτική δοκιμή αυτής της πρωτοβουλίας εφαρμόζεται ήδη στο Wolfsburg της Γερμανίας και θα προσαρμοστεί στη πόλη της Βαρκελώνης σε δεύτερη φάση.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.