Ειδήσεις

22 Ιουνίου 2017
Scoot

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχτηκε την πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Scoot, στο δρομολόγιο Αθήνα-Σιγκαπούρη.

Η πτήση έγινε με το ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Boeing 787-8 Dreamliner (το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι μόλις 2 μηνών).

20 Ιουνίου 2017
Elon Musk

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον αποικισμό του Άρη από το ανθρώπινο είδος.

20 Ιουνίου 2017
Apple

Στα βήματα του Netflix, κινείται η Apple, καθώς αποφάσισε να δημιουργήσει ψυχαγωγικό πακέτο, για να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες του Apple TV.

15 Ιουνίου 2017
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ οι διακινηθέντες επιβάτες κατά το πρώτο 5μηνό του 2017, παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 8,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

10 Ιουνίου 2017
Sky Express και Blue Air

Η Sky Express και η Blue Air προχώρησαν σε συνεργασία προκειμένου να προσφέρουν πτήσεις με κοινό κωδικό.

7 Ιουνίου 2017
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον. Ο φετινός παγκόσμιος εορτασμός είχε ως κεντρικό μήνυμα τη «Σύνδεση με την Φύση».

31 Μαΐου 2017
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Το 2001 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας στα Σπάτα, υπο την ονομασία «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κάτι εντελώς διαφορετικό από το «Ανατολικό» και «Δυτικό» του Ελληνικού που γνωρίσαμε και επί 10ετίες «ένωνε» την Ελλάδα με τον κόσμο.

26 Μαΐου 2017
Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Είναι η πρώτη φορά που η ΥΠΑ διαθέτει ένα σύστημα με τόσο υψηλές προδιαγραφές τόσο στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας όσο και της άμεσης και με απόλυτη διαφάνεια στην επικοινωνία εξυπηρέτησης του πολίτη, σε ότι έχει να κάνει με τους κανονισμούς πτήσεων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών .

26 Μαΐου 2017
United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε ξανά απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τον κόμβο της στη Νέα Υόρκη, το Newark Liberty International Airport. Η σύνδεση είναι εποχική, με διάρκεια έως τις 5 Οκτωβρίου, 2017, όπου είναι και η τελευταία πτήση με αναχώρηση από την Αθήνα.

17 Μαΐου 2017
Αεροπορική κίνηση-πρώτο 4μηνο 2017

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), κατά το πρώτο 4μηνο του 2017 οι επιβάτες που διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια ήταν 9,3 εκατ. παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης 10,1%.

17 Μαΐου 2017
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Η Εθνική Λυρική Σκηνή «προσγειώνεται» για τρίτη συνεχή χρονιά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσιάζοντας τον «Ερωτόκριτο» - με απόλυτα εναλλακτική προσέγγιση!

16 Μαΐου 2017
Sky Express

Λόγω της συμμετοχής του κλάδου των Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του κλάδου των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 17 Μαΐου, η Sky Express προκειμένου να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό, τροποποιεί το πρόγραμμα των πτήσεων, μόνο γι

10 Μαΐου 2017
Germania Air

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, η Germania θα συνδέει στο εξής την ελληνική πρωτεύουσα με τη Βρέμη και, από τις 12 Ιουνίου 2017, και με τη Νυρεμβέργη.

10 Μαΐου 2017
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών,το Μουσείο Μπενάκη, και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino παρουσιάζουν το πολιτιστικό έργο «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς».

5 Μαΐου 2017
Aεροπορική κίνηση Μαρτίου

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώθηκαν τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κίνηση των επιβατών κατά το μήνα Μάρτιο στα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας, καθώς και τη συνολική κίνηση του πρώτου 3μήνου.

5 Μαΐου 2017
Αlitalia

Νέες πτήσεις από την Αθήνα με προορισμό το Τελ Αβίβ ξεκίνησε η Alitalia.

Η πτήση θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του έτους, με αεροσκάφος τύπου Airbus 320.

Η αναχώρηση από Αθήνα θα γίνεται καθημερινά στις 7:30 το πρωί με άφιξη στις 9:20 τοπική ώρα.

5 Μαΐου 2017
Εκδήλωση για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση στην αεροδρομιακή κοινότητα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

19 Απριλίου 2017
Cosco Shipping Lines-Skyserv Α.Ε

Η Cosco Shipping Lines και η Skyserv Α.Ε. οι δύο εταιρίες συνεργάζονται πλέον για την ανάπτυξη και προώθηση μίας ενιαίας πλατφόρμας συνδυασμένης διαχείρισης φορτίων που προορίζονται για αεροπορική μεταφορά.

13 Απριλίου 2017
Apple Mac Pro

Για VR εφαρμογές θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο επόμενος Mav Pro της Apple.

10 Απριλίου 2017
The Digital Gate

Με στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEi