Είστε εδώ

News

BMW Group: Θα χρησιμοποιεί ρεύμα μόνο από Α.Π.Ε.;

του Σωτήριου Χάλλα

Στα πλαίσια της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που γίνεται στη Βόνη της Γερμανίας το BMW Group ανακοίνωσε σημαντικές καινοτομίες σχετικά με την ενεργειακή του στρατηγική.

Μέχρι το 2020 η εταιρεία θα εξυπηρετεί όλες τις ενεργειακές ανάγκες τις από ανανεώσιμες πηγές. Με αυτόν τον τρόπο το BMW Group κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της απαλλαγμένης από εκπομπές CO2 παραγωγής. Στο τέλος του 2016 το ποσοστό του ηλεκτρισμού που προερχόταν από ανανεώσιμες πηγές έφτανε το 63%.

Η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και του BMW Group σχετικά με την κλιματική αλλαγή έχει ξεκινήσει από το 1992. Μετά τη συμμετοχή του BMW Group σε συνόδους για την κλιματική αλλαγή που έγιναν στη Λίμα, το Παρίσι και το Μαρακές η εταιρεία συμμετέχει και φέτος στη σύνοδο στην οποία προεδρεύει η κυβέρνηση των νησιών Φίτζι και γίνεται στη Βόννη της Γερμανίας από 6 έως 17 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις της η Ursula Mathar, επικεφαλής του τμήματος Βιωσιμότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος είπε, “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε συνεργασία με κυβερνήσεις, άλλες εταιρείες και εκπροσώπους της κοινωνίας μπορούμε να πλησιάσουμε το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης”.

Σχετικά άρθρα

Kartodromo - Αφίδναι

Ήταν μια πραγματική ανοιξιάτικη μέρα στην πίστα kartodromo στην περιοχή των Αφιδνών.

Παρακολουθήσαμε την τελευταία -θεωρητικά- δοκιμή πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος που είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα για το σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου.

Ράλι Σουηδίας-JWRC

Στο «ενιαίο» με τα Ford Fiesta R2 υπήρχε μια σουηδική μονομαχία μεταξύ Ράντστρομ και Μπέρκβιστ.

Στην αρχή την κούρσα την οδηγούσε ο Μπέργκβιστ, αλλά στη συνέχεια πήρε την πρωτοπορία ο Ράντστρομ για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τρίτο τον Τάνερτ. 

Ράλι Σουηδίας-WRC2

Άλλα ήταν τα φαβορί στην κατηγορία WRC2 με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 και άλλος πήρε τη νίκη. 

Ράλι Σουηδίας

Η τελευταία πράξη του έργου στο χιονισμένο ράλι Σουηδίας δεν έφερε ανακατατάξεις σε ο,τι αφορά τις θέσεις στο βάθρο με τους Νεβίλ-Γκιλσούλ με το Hyundai i20 WRC να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όπως οι προβολείς είναι στραμμένοι στην επίδοση των Μπριν-Μάρτιν που έφεραν το Citroen C3 WRC

Ράλι Σουηδίας-Power Stage

Οι Λάπι-Φερμ με Toyota Υaris WRC ήταν οι ταχύτεροι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα, την power-stage μήκους 9,56 χλμ., που δίνει έξτρα βαθμούς στους πέντε ταχύτερους (5/4/3/2/1).

Ράλι Σουηδίας-2ο σκέλος

Το αφράτο χιόνι έπαιξε και πάλι το ρόλο του στο 2ο σκέλος του ράλι Σουηδίας με τον Νεβίλ να καρπούται το ότι ξεκινούσε πολύ πίσω στις Ειδικές Διαδρομές έναντι του Οζιέ που ήταν ο δεύτερος οδηγός που ξεκινούσε τις Ειδικές Διαδρομές. 

Ράλι Σουηδίας – Colin McRae crest

Στην 11η Ειδική Διαδρομή υπάρχει ένα άλμα που είναι αφιερωμένο στον Κόλιν Μακρέι. Εκεί έχουν τοποθετηθεί ενδείξεις με μέτρα ώστε να γνωρίζουν οι θεατές ποιος οδηγός έκανε το μεγαλύτερο άλμα.

Porsche

Πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι η νέα γενιά της Porsche 911 GT3 θα εγκατέλειπε τον ατμοσφαιρικό της κινητήρα και το χειροκίνητο κιβώτιο για χάρη του τούρμπο και του αυτόματου κιβωτίου προς απογοήτευση των σκληροπυρηνικών οπαδών της μάρκας όμως φαίνεται ότι οι Γερμανοί το ξανασκέφτονται.

BMW

Το αγωνιστικό τμήμα της BMW τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε αναβρασμό λόγω της πυρετώδους προετοιμασίας του αυτοκινήτου με το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Kia

Η Kia έχει πολύ μεγάλα σχέδια για τη νέα γενιά του Ceed και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι εκτός από τα κινητήρια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου διαθέσιμο θα είναι και ένα ήπιο υβριδικό το οποίο θα λειτουργεί στα 48 Volts, τεχνολογία που είναι σπάνια σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας.