Είστε εδώ

Auto News

Mercedes-Benz Citaro: Και ηλεκτρική έκδοση για το δημοφιλές λεωφορείο;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes-Benz εξελίσσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο θα βασίζεται στο ιδιαίτερα επιτυχημένο Citaro.

“Το αστικό λεωφορείο που ετοιμάζουμε έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και είναι σχεδόν αθόρυβο εντός πόλης. Το πρωτότυπο που ετοιμάζουμε ενσωματώνει κάποιες πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα του επιτρέψουν να κάνει νέο ρεκόρ αυτονομίας”, δήλωσε ο Hartmut Schick, επικεφαλής του τμήματος λεωφορείων της Daimler.

Η Mercedes-Benz πρόσφατα γιόρτασε την κατασκευή του Citaro με αριθμό παραγωγής 50.000 αλλά η εξέλιξη του μοντέλου συνεχίζεται. Έτσι, μετά τις υβριδικές εκδόσεις του δημοφιλούς λεωφορείου που χρησιμοποιούν είτε κινητήρα βενζίνης είτε πετρελαίου, το επόμενο βήμα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Citaro.

Η ενέργεια για την κίνησή του θα προέρχεται από μπαταρίες λιθίου. Ο αρθρωτός σχεδιασμός των συστοιχιών μπαταριών θα επιτρέπει την παραγγελία του λεωφορείου σύμφωνα με την αυτονομία που επιθυμεί ο πελάτης.

Αυτή τη στιγμή πρωτότυπα του ηλεκτρικού Citaro βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών στον Αρκτικό κύκλο και στην ισπανική Σιέρα Νεβάδα. Μάλιστα, τα τεστ είναι τόσο επιτυχημένα που η εταιρεία ψάχνει ήδη να κλείσει συμβόλαια παραγγελιών.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Citaro θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2018 στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων του Ανόβερο.

Σχετικά άρθρα

Kartodromo - Αφίδναι

Ήταν μια πραγματική ανοιξιάτικη μέρα στην πίστα kartodromo στην περιοχή των Αφιδνών.

Παρακολουθήσαμε την τελευταία -θεωρητικά- δοκιμή πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος που είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα για το σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου.

Ράλι Σουηδίας-JWRC

Στο «ενιαίο» με τα Ford Fiesta R2 υπήρχε μια σουηδική μονομαχία μεταξύ Ράντστρομ και Μπέρκβιστ.

Στην αρχή την κούρσα την οδηγούσε ο Μπέργκβιστ, αλλά στη συνέχεια πήρε την πρωτοπορία ο Ράντστρομ για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τρίτο τον Τάνερτ. 

Ράλι Σουηδίας-WRC2

Άλλα ήταν τα φαβορί στην κατηγορία WRC2 με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 και άλλος πήρε τη νίκη. 

Ράλι Σουηδίας

Η τελευταία πράξη του έργου στο χιονισμένο ράλι Σουηδίας δεν έφερε ανακατατάξεις σε ο,τι αφορά τις θέσεις στο βάθρο με τους Νεβίλ-Γκιλσούλ με το Hyundai i20 WRC να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όπως οι προβολείς είναι στραμμένοι στην επίδοση των Μπριν-Μάρτιν που έφεραν το Citroen C3 WRC

Ράλι Σουηδίας-Power Stage

Οι Λάπι-Φερμ με Toyota Υaris WRC ήταν οι ταχύτεροι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα, την power-stage μήκους 9,56 χλμ., που δίνει έξτρα βαθμούς στους πέντε ταχύτερους (5/4/3/2/1).

Ράλι Σουηδίας-2ο σκέλος

Το αφράτο χιόνι έπαιξε και πάλι το ρόλο του στο 2ο σκέλος του ράλι Σουηδίας με τον Νεβίλ να καρπούται το ότι ξεκινούσε πολύ πίσω στις Ειδικές Διαδρομές έναντι του Οζιέ που ήταν ο δεύτερος οδηγός που ξεκινούσε τις Ειδικές Διαδρομές. 

Ράλι Σουηδίας – Colin McRae crest

Στην 11η Ειδική Διαδρομή υπάρχει ένα άλμα που είναι αφιερωμένο στον Κόλιν Μακρέι. Εκεί έχουν τοποθετηθεί ενδείξεις με μέτρα ώστε να γνωρίζουν οι θεατές ποιος οδηγός έκανε το μεγαλύτερο άλμα.

Porsche

Πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι η νέα γενιά της Porsche 911 GT3 θα εγκατέλειπε τον ατμοσφαιρικό της κινητήρα και το χειροκίνητο κιβώτιο για χάρη του τούρμπο και του αυτόματου κιβωτίου προς απογοήτευση των σκληροπυρηνικών οπαδών της μάρκας όμως φαίνεται ότι οι Γερμανοί το ξανασκέφτονται.

BMW

Το αγωνιστικό τμήμα της BMW τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε αναβρασμό λόγω της πυρετώδους προετοιμασίας του αυτοκινήτου με το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Kia

Η Kia έχει πολύ μεγάλα σχέδια για τη νέα γενιά του Ceed και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι εκτός από τα κινητήρια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου διαθέσιμο θα είναι και ένα ήπιο υβριδικό το οποίο θα λειτουργεί στα 48 Volts, τεχνολογία που είναι σπάνια σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας.