Zerro: Το πρώτο ασθενοφόρο που χρησιμοποιεί υδρογόνο

19 Φεβρουαρίου 2021

ασθενοφόρο

Το υδρογόνο κερδίζει διαρκώς έδαφος, όχι μόνο στα επιβατικά, αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες μέσα από σημαντικές επενδύσεις έχουν αποδείξει πόσο πιστεύουν στο υδρογόνο ως εναλλακτική μορφή ενέργειας. Βέβαια η ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο στοίχημα που προσπαθούν να κερδίσουν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές.

Τα οφέλη της υδρογονοκίνησης βλέπουμε να εκμεταλλεύεται για πρώτη φορά ένα όχημα έκτακτης ανάγκης. Ο λόγος για το καινοτόμο ασθενοφόρο Zerro. Η ονομασία είναι η συντομογραφία των λέξεων “Zero Emission Rapid Response Operations”. Σε ελεύθερη μετάφραση, ταχείας απόκρισης λειτουργίες με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τη δημιουργία του Zerro ανέλαβε η εξειδικευμένη εταιρεία μετατροπών υδρογόνου Ulemco, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και έχει έδρα το Λίβερπουλ. Βασικό της έργο είναι οι σχετικές μετατροπές σε οχήματα εμπορικών στόλων. Στόχος της όμως είναι ασχοληθεί και με άλλες κατηγορίες οχημάτων, καθώς επίσης να δημιουργήσει ένα δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου.

 

Ford Transit: Το πιο προηγμένο ασθενοφόρο (video)

 

Επανερχόμαστε όμως στο Zerro, το οποίο αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο να ενταχθεί στο στόλο ασθενοφόρων του Λονδίνου. Οι κυψέλες καυσίμου του, με ονομαστική ισχύ 30 kW προέρχονται από την Ballard Power, ενώ ενσωματώνει στην οροφή του δεξαμενή 8 κιλών για την αποθήκευση υδρογόνου.

Η μπαταρία τώρα, χωρητικότητας 92 kWh, φέρει την υπογραφή της Promech Technologies. Διευκρινίζεται όμως ότι οι κυψέλες καυσίμου λειτουργούν ως επέκταση αυτονομίας του ασθενοφόρου, καθώς χρησιμεύουν για τη φόρτιση της μπαταρίας όταν είναι αναγκαίο. Επομένως το Zerro είναι κατά βάση ηλεκτροκίνητο.

Σημειώνεται ότι η αυτονομία που προσφέρει είναι περίπου 320 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει 145 χλμ./ώρα. Παράλληλα το Zerro έχει χαμηλό δάπεδο που διευκολύνει την είσοδο και έξοδο φορείου, ενώ το ωφέλιμο φορτίο του είναι τουλάχιστον 900 κιλά.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 19 Φεβρουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο σκοπεύει να κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια η Volkswagen, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ralf Brandstätter. Η Volkswagen με αυτό το νέο μικρό μοντέλο θέλει να πετύχει δύο στόχους ταυτόχρονα. Από τη μία θα φέρει την...

Διαβάστε Περισσότερα
Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Το μακρινό 1905 οι ιδρυτές της Skoda, Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ, αποφάσισαν να σταματήσουν την κατασκευή ποδηλάτων. Το επόμενο βήμα τους ήταν η ενασχόληση με τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. Την ίδια χρονιά κατασκεύασαν το πρώτο τους όχημα, το Voiturette...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Την FW43B, δηλαδή το μονοθέσιο του 2021 παρουσίασε η Williams όμως επρόκειτο για μια διαφορετική παρουσίαση, για όλους τους λάθος λόγους. Αρχικά το livery είναι αρκετά ιδιαίτερο και θα κάνει το μονοθέσιο αρκετά ξεχωριστό στα μάτια του κοινού. Το μόνο για το οποίο...

Διαβάστε Περισσότερα