Volvo Car Hellas: Έρχεται ο Λευκός Ιππότης για να τη βγάλει από την κόκκινη ζώνη

5 Απριλίου 2021

Volvo Car Hellas: Έρχεται ο Άσπρος Ιππότης για να τη βγάλει από την κόκκινη ζώνη

Χαστούκι ήταν για τη Volvo Car Hellas ο μήνας Μάρτιος στο θέμα των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων, με τα νούμερα να είναι πιο χαμηλά ακόμα και από την Tesla, που τώρα έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται στη χώρα μας και κερδίζει συνεχώς θέσεις στην κατάταξη.

Ταξινομήσεις

Σε σύνολο 9.041 καινούργιων ταξινομημένων αυτοκινήτων για το μήνα Μάρτιο 2021, η Volvo βρίσκεται στην 21η θέση με 105 συνολικά αυτοκίνητα. 36 αυτοκίνητα σε πωλήσεις λιανικής και 69 σε εταιρικές.

Η 21η θέση για τη Volvo στη λίστα των ταξινομήσεων για τη χώρα μας το μήνα Μάρτιο, με ποσοστό 1.16% της συνολικής αγοράς είναι πολύ χαμηλά εάν αναλογιστούμε ότι στη λίστα φιγουράρουν 35 μάρκες και μάρκες όπως Maserati, Alpine, Porsche, Jaguar που απευθύνονται σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό το οποίο δεν έχει σχέση με τη σουηδική εταιρία.

Όσο για την Tesla οι συνολικά ταξινομήσεις έφτασαν τις 164. Στη λιανική αγορά 81 και  στις εταιρικές πωλήσεις 83 μονάδες.

Όλα δείχνουν ότι η νέα διοίκηση της Volvo Car Hellas δεν μπορεί να «τρέξει» το σουηδικό brand που έχει στη γκάμα της πολύ καλά, ασφαλή, σύγχρονα από design και τεχνολογία μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες, SUV, sedan, station-wagon.

Παρά το γεγονός ότι στην αγορά της Αττικής έχει πολύ δυνατές κάθετες μονάδες «Βελμάρ», «Σαρακάκης», «Σφακιανάκης», ενώ στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της χώρας, αυτή της Θεσσαλονίκης είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, με την αστοχία στην ανάπτυξη του δικτύου, με τους πελάτες να είναι δυσαρεστημένοι και να επιλέγουν αυτοκίνητα από άλλες premium μάρκες, όπως Audi, BMW, Mercedes, και γιατί όχι Jaguar και Tesla με την αμερικάνικη εταιρία να δείχνει ότι έχει μπει για καλά στο παιχνίδι και στο μεγάλο στοίχημα της ηλεκτροκίνησης.

Volvo: Τεράστια τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Σίγουρα ο Covid-19 έχει επηρεάσει την όλη πορεία των καινούργιων αυτοκινήτων στο ράλι των πωλήσεων στη χώρα μας, και αυτήν τη δύσκολη περίοδο απαιτείται γνώση, πειθαρχία και κινήσεις στρατηγικής, που μάλλον δεν μπορεί να βγάλει εκτός των «γραφείων» η Volvo Car Hellas.

Tι πληροφορίες λοιπόν έχουμε. Ότι ετοιμάζεται να έρθει για να αναλάβει το τιμόνι της Volvo Car Hellas ο Λευκός Ιππότης ώστε να την βγάλει από την κόκκινη ζώνη.

Ο Λευκός Ιππότης θα έρθει –όπως λένε οι πληροφορίες- από την Ιταλία, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν είναι Ιταλός ή άλλης εθνικότητας «τιμονιέρης» ενώ δεν αποκλείεται να είναι και Έλληνας μάνατζερ που διαπρέπει στο εξωτερικό.

Οι αλλαγές ίσως γίνουν όπως λένε οι πληροφορίες με την έλευση του νέου C40, το όμορφο και αμιγώς ηλεκτρικό νέο μοντέλο της Volvo, εταιρία που ανήκει στον Κινέζικο κολοσσό Geely όπως μεταξύ των άλλων και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Lotus, Proton, LEV, πλαισιώνοντας τα άλλα μοντέλα της εταιρίας.

 

 

 

 

 

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 5 Απριλίου 2021

Hellenic Petroleum EKO WRC

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Hellenic Petroleum EKO WRC

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

SUV της Porsche κόβει τους κινητήρες βενζίνης και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικό

SUV της Porsche κόβει τους κινητήρες βενζίνης και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικό

Αποκλειστικά ηλεκτρικό θα είναι σε λίγα χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Porsche, το οποίο μάλιστα φέτος έφερε πάνω από 40.000 πωλήσεις στη γερμανική μάρκα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, παρά το γεγονός ότι η αγορά του αυτοκινήτου έχει επηρεαστεί από την...

Διαβάστε Περισσότερα
Τράκαρα παρκαρισμένο αυτοκίνητο-Την κοπανάω ή αφήνω τα στοιχεία μου;

Τράκαρα παρκαρισμένο αυτοκίνητο-Την κοπανάω ή αφήνω τα στοιχεία μου;

Σας έχει τύχει ποτέ να βρείτε το αυτοκίνητο σας, ελαφρά ή βαριά τρακαρισμένο, στο σημείο όπου το είχατε σταθμεύσει; Αν ναι, τότε γνωρίζετε ποια είναι τα δυσάρεστα συναισθήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο, σε ισχυρές μάλιστα δόσεις. Ανεύθυνοι οδηγοί που προκαλούν...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιδιοκτήτης πιάνει τον ληστή μέσα στο αμάξι του και τον κάνει ασήκωτο στο ξύλο! (Video)

Ιδιοκτήτης πιάνει τον ληστή μέσα στο αμάξι του και τον κάνει ασήκωτο στο ξύλο! (Video)

Ο Ιδιοκτήτης όπως θα δείτε και στο βίντεο, επιστρέφει στην οικία του και ανακαλύπτει έναν ληστή μέσα στο αυτοκίνητο του. Αμέσως καλεί την αστυνομία ενώ φωνάζει στον ληστή ο οποίος τα χάνει πραγματικά. Κλειδώνει τις πόρτες ενώ είναι μέσα, και προσπαθεί να κερδίσει...

Διαβάστε Περισσότερα