Το ράλλυ Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Στα βουνά και το 2023!

13 Σεπτεμβρίου 2021

ράλι Ακρόπολις

Το ράλλυ Ακρόπολις θα ανήκει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και το 2023, καθώς η φετινή διοργάνωση κρίθηκε ότι ήταν άριστη, έτσι η Ελλάδα ισχυροποίησε τη θέση της στα μεγάλα σαλόνια του WRC.

Ο εθνικός μας αγώνας ήταν να πραγματοποιηθεί το 2022, καθώς αυτή ήταν η αρχική συμφωνία. Εν τούτοις, με την ακύρωση κάποιων αγώνων λόγω της πανδημίας η επιστροφή του WRC στη χώρα μας έγινε ένα χρόνο νωρίτερα.

Αγωνιστικό στο Ράλι Ακρόπολις τούμπαρε και οι θεατές το επανέφεραν!

 

Η φετινή διοργάνωση ήταν εξαιρετικά σημαντική για πάρα πολλούς λόγους. Πέρα από το συμβολισμό της επιστροφής στο καλεντάρι ενός από τα ιστορικότερα και πιο διάσημα ράλλυ στην ιστορία του θεσμού, θα λειτουργούσε ως δοκιμασία ώστε η FIA και ο promoter να δουν αν η χώρα μας μπορεί να διοργανώσει αγώνα του WRC με τις νέες, αυστηρότερες προδιαγραφές που ισχύουν σήμερα.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί να διοργανώσει σύγχρονο αγώνα του WRC, αλλά και να ξεπεράσει τις προσδοκίες, Σε μεγάλο βαθμό. Πόσο μεγάλο; Τόσο ώστε οι αρμόδιοι φορείς να μας εμπιστευτούν για έναν ακόμα χρόνο και να επεκτείνουν τη σχετική συμφωνία.

Το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. Εκτός από τους οργανωτές, σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο ελληνικό κοινό το οποίο έδωσε το “παρών” στις Ειδικές Διαδρομές σε αριθμούς που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ.

Επιπλέον, με εξαίρεση το Ελευθεροχώρι 1 η συμπεριφορά του κόσμου σε θέματα ασφάλειας ήταν υποδειγματική, ενώ εξαιρετικό ήταν το αποτέλεσμα και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά, κάναμε μια βόλτα στην Ειδική Ελευθεροχώρι την επόμενη μέρα από την πραγματοποίησή της και δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα που να μαρτυρά ότι λιγότερο από 24 ώρες πριν στα ίδια σημεία υπήρχαν χιλιάδες κόσμου, με τα απορρίμματα που είδαμε να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πρόκειται για τεράστιο συλλογικό επίτευγμα αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για μια απόσταση 18.14 χλμ. από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό.

Όλα τα παραπάνω ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι, το ράλλυ Ακρόπολις, το ράλι των Θεών, εκτός από το 2022 θα μας κάνει να πάρουμε τα βουνά και το 2023, για να δούμε ξανά τους παγκόσμιους αλλά και όλους τους άλλους οδηγούς να περνάνε με τέρμα γκάζι.

 

Την ανακοίνωση της επέκτασης της συμφωνίας και για το 2023 έκανε ο Υφυπουργός Αθήτισμού Λευτέρης Αυγενάκης με την παρακάτω ανάρτηση:

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 13 Σεπτεμβρίου 2021

Hellenic Petroleum EKO WRC

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Hellenic Petroleum EKO WRC

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Dakar 2022: Η Toyota με νέο αυτοκίνητο στον πιο γνωστό μαραθώνιο ανθρώπων και μηχανών

Dakar 2022: Η Toyota με νέο αυτοκίνητο στον πιο γνωστό μαραθώνιο ανθρώπων και μηχανών

Το Hilux στη βελτιωμένη έκδοση θα είναι και για το 2022 το άρμα της Toyota Gazoo Racing στη μάχη για τη νίκη στον πιο γνωστό μαραθώνιο ανθρώπων και μηχανών, το Ντακάρ. Ο αγώνας της ερήμου που είναι προγραμματισμένος από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 14 με τη ράμπα του...

Διαβάστε Περισσότερα
SUV της Porsche κόβει τους κινητήρες βενζίνης και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικό

SUV της Porsche κόβει τους κινητήρες βενζίνης και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικό

Αποκλειστικά ηλεκτρικό θα είναι σε λίγα χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Porsche, το οποίο μάλιστα φέτος έφερε πάνω από 40.000 πωλήσεις στη γερμανική μάρκα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, παρά το γεγονός ότι η αγορά του αυτοκινήτου έχει επηρεαστεί από την...

Διαβάστε Περισσότερα
Αγώνες της Formula 1 σκέφτεται να μεταδίδει το Netflix. Καλή ή κακή εξέλιξη;

Αγώνες της Formula 1 σκέφτεται να μεταδίδει το Netflix. Καλή ή κακή εξέλιξη;

Αγώνες της Formula 1 σκέφτεται να εντάξει στην γκάμα των προγραμμάτων που μεταδίδει το Netflix, μετά την επιτυχία των παραγωγών που σχετίζονται με αυτή όπως το Drive to Survive που βγάζει κάθε χρόνο, αλλά και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Schumacher που έκανε πρεμιέρα...

Διαβάστε Περισσότερα