Στην Πορτογαλία με φόντο τον Ατλαντικό

21 Μαΐου 2021

Στην Πορτογαλία με φόντο τον Ατλαντικό

Στην πιο μικρή, από τις δύο χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου,στην Πορτογαλία, η άλλη είναι η Ισπανία των Carlos Sainz, Dani Sordo, Fernando Alonso οι φίλοι των ράλι, έχουν στραμμένη εκεί την προσοχή τους καθώς μεταξύ 20-23 Μαΐου, διεξάγεται ο 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος και ο πρώτος επι χωμάτινων Ειδικών Διαδρομών.

Περιοχή

Το ράλι Πορτογαλίας διεξάγεται στη βόρεια μεριά της χώρας, μεταξύ Κοϊμπρα και Πόρτο, ενώ η πρωτεύουσα Λισαβόνα βρίσκεται αρκετά πιο νότια.

Τρομερά φανατικοί οι Πορτογάλοι με το motorsport. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που διαθέτει δύο πίστες προδιαγραφών Formula 1, στο Εστορίλ και στο Αλγκάρβε.

Στο ράλι Πορτογαλίας οι φίλαθλοι δημιουργούν μια τρομερή ατμόσφαιρα, και είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες με τους θεατές να βρίσκονται εντός των Ειδικών Διαδρομών σχηματίζοντας «ανθρωπομπαριέρες»

Το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε ο αγώνας λόγω Covid-19 και οι Πορτογάλοι είναι έτοιμοι να γράψουν και πάλι ιστορία με την ατμόσφαιρα που αναμένεται να δημιουργήσουν .

Το Πόρτο με τον ποταμό Ντούρο που διασχίζει την πόλη με φόντο τη διώροφη (στο πάνω μέρος το μετρό, και στο κάτω οχήματα και πεζοί) μεταλλική τοξοειδής γέφυρα των 172 μέτρων, μοναδική στον κόσμο, αλλά και τα παραδοσιακά τραμ που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές είναι εκτός των άλλων και ένας ωραίος τουριστικός προορισμός  καθώς εκεί σας περιμένει και το Vinho do Porto.

Η Πορτογαλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φελλού παγκοσμίως.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το Πόρτο, αλλά και από τις Ειδικές Διαδρομές.

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 21 Μαΐου 2021

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Στη Σαρδηνία με φόντο τη μεσόγειο

Στη Σαρδηνία με φόντο τη μεσόγειο

Στο δεύτερο σε έκταση νησί της μεσογείου, στη Σαρδηνία, το μεγαλύτερο είναι η Σικελία, διεξήχθη ο 5ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Ένα νησί που χαρακτηρίζεται από τις βραχώδεις περιοχές, δαντελωτές ακτές, χωρίς μεγάλους κόλπους με αμμουδιές, που αποτελούν...

Διαβάστε Περισσότερα
Ταξιδεύουμε την οικογένεια με το Kia e-Niro

Ταξιδεύουμε την οικογένεια με το Kia e-Niro

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την αύξηση της αυτονομίας τους, θελήσαμε να εξερευνήσουμε ένα σενάριο για το οποίο μας ρωτάνε ολοένα και πιο συχνά. Μπορείς με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να ταξιδέψεις; Τι αυτονομία έχει; Ο προορισμός Το σημείο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ford F-150 Raptor: Δημιουργεί τις προϋποθέσεις

Ford F-150 Raptor: Δημιουργεί τις προϋποθέσεις

Mε μήκος γύρω στα 6 μ., το νέο pick-up της Ford με διπλή καμπίνα, το F-150 Raptor δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για περιπέτεια. Και επειδή η Αμερική προσφέρεται για περιπέτεια, λόγω των αχανών εκτάσεων,   δεν είναι τυχαίο που στην Αμερική οι πωλήσεις των pick-up...

Διαβάστε Περισσότερα