SEAT: “Αγκαλιάζει” την εξ’ αποστάσεως εργασία

14 Σεπτεμβρίου 2020

Θέλοντας να εξασφαλίσει την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή των υπαλλήλων της, η SEAT δημιούργησε ένα νέο μοντέλο εξ’ αποστάσεως εργασίας, με την ονομασία “Smart Work”.

Οι όροι του νέου μοντέλου οριστικοποιήθηκαν μετά από συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Σκοπός του “Smart Work” είναι να συνδυάσει την παρουσία στο γραφείο, με την εξ’ αποστάσεως εργασία. Έτσι, όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους δύο ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν όπως επιθυμούν το πρόγραμμά τους, με το “χρονικό παράθυρο” να είναι από τις 6:00 μέχρι τις 20:00.

Η ιδέα για το “Smart Work” ξεκίνησε μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε και στην Ισπανία. Εκείνο το χρονικό διάστημα η SEAT είχε πάνω από 5.000 υπαλλήλους να εργάζονται απομακρυσμένα. Τώρα έχουν επιστρέψει στο γραφείο, όμως οι 5.554 άνθρωποι των οποίων το αντικείμενο τους επιτρέπει να εργάζονται απομακρυσμένα, έχουν πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν σε πιο σταθερή βάση. Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν ήδη υπογράψει για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μιλώντας σχετικά ο Χαβιέ Ρος, υπεύθυνος οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού. είπε ότι για την ισπανική εταιρεία αποτελεί προτεραιότητα η εξέλιξη, η επαγγελματική ανέλιξη και η ευζωία των υπαλλήλων της. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει το πρόγραμμα “Smart Work”, παρέχοντας ένα ψηφιακό και ευέλικτο εργασιακό μοντέλο, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ισορροπούν καλύτερα ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Κομμάτι του “Smart Work” αποτελεί η συμφωνία για την ψηφιακή αποσύνδεση ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εταιρεία. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να μην ανταποκρίνεται σε κανενός είδους επικοινωνία όταν βρίσκεται εκτός των ωρών εργασίας. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να εξασφαλιστεί πως όταν κάποιος εργάζεται από το σπίτι, θα μπορεί να “αποσυνδέεται” πλήρως από την εργασιακή ζωή του, όταν τελειώνει το ωράριό του.

Η εξ’ αποστάσεως εργασία έχει έρθει για να μείνει και όπως φαίνεται, στο μέλλον θα υιοθετείται ολοένα και περισσότερο.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Μετρό, προχωράνε τα έργα. Πειραιάς –αεροδρόμιο 50 λεπτά

Μετρό, προχωράνε τα έργα. Πειραιάς –αεροδρόμιο 50 λεπτά

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε τους υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, καθώς και την προσωρινή έκθεση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ξυλαποθήκη. Όπως διαπίστωσε, οι εργασίες έχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Avin κaι η παραλία του Σχoινιά

Η Avin κaι η παραλία του Σχoινιά

Η Avin αναλαμβάνει τον βαθύ καθαρισμό, 800 μέτρων  παραλίας, από εξειδικευμένο προσωπικό, δύο φορές τον χρόνο, καθώς και το συνεχή και καθημερινό καθαρισμό της. Ταυτόχρονα, θα εξοπλιστεί η παραλία από ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, τη διαλογή και...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Kim Kardashian βεβήλωσε μία Urus μετατρέποντας τη σε πρόβατο!

Η Kim Kardashian βεβήλωσε μία Urus μετατρέποντας τη σε πρόβατο!

Φυσικά δικό της είναι το αμάξι, ό,τι θέλει το κάνει, αλλά είπαμε. Η γνωστή και εκατομμυριούχος τηλεπερσόνα, έντυσε τόσο μέσα όσο και έξω μία Lamborghini Urus με ειδικό ύφασμα για να μοιάζει με… πρόβατο! Μάλιστα την ονόμασε και Lambo-bo, στην προσπάθεια της να...

Διαβάστε Περισσότερα