Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής: Ως τις 20 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

14 Ιανουαρίου 2021

H Περιφέρεια Αττικής σε αυτή την ιδιαίτερη λόγω υγειονομικής κρίσης συγκυρία, στηρίζει έμπρακτα τις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 250.000.000€,για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγωcovid.

Από το ποσό αυτό, τα 50 εκ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για αυτό-απασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι 9 άτομα προσωπικό.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχει διευρυνθεί ο κατάλογος των ΚΑΔ επιχειρήσεων  που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ επιπλέον έχει δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και στις επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ως πληττόμενες , ενώ έχουν περιληφθεί και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυο franchise ,shopinshop ή δίκτυο πρακτόρευσης.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει ήδη εκδηλωθεί από χιλιάδες ενδιαφερόμενους , κρίθηκε σκόπιμο να παραταθεί ως τις 20 Ιανουαρίου 2021 , η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Όσοι επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τη νέα παράταση που δόθηκε και να υποβάλουν αίτηση, μπορούν να το κάνουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης  www.ependyseis.gr/mis ή να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής.

Επισημαίνεται πως οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν, θα λάβουν ενίσχυση ανάλογα με το μέγεθος τους που θα κυμαίνεται από 5.000€  ως  40.000€.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και την Αττική, στηρίζουμε έμπρακτα , αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους. Σε αυτή τη συγκυρία,  θέλουμε κανείς να μην μείνει πίσω, κανείς να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, για να πετύχουμε το στόχο μας.

Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στον πολίτη και την επιχείρηση».

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 14 Ιανουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Μην οδηγείτε στη Λ.Ε.Α»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Μην οδηγείτε στη Λ.Ε.Α»

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στην εν λόγω σύσκεψη έδωσε το «παρών» επίσης ο υφυπουργός...

Διαβάστε Περισσότερα
Συνελήφθη η «συμμορία των 11» για 232 κλοπές ι.χ. και τζίρο 2εκ. ευρώ

Συνελήφθη η «συμμορία των 11» για 232 κλοπές ι.χ. και τζίρο 2εκ. ευρώ

Μία μεγάλη επιτυχία για την ασφάλεια Αττικής η οποία κατάφερε να εξαρθρώσει σπείρα που είχε ρημάξει πάνω από 232 αυτοκίνητα. Απαρτιζόμενη από 10 Έλληνες και 1 αλλοδαπό, με έδρα τα Άνω Λιόσια, η συγκεκριμένη οργάνωση είχε μάλιστα και hi-tech χαρακτήρα αφού...

Διαβάστε Περισσότερα
Smart: Κάνει στροφή σε μεγαλύτερα μοντέλα

Smart: Κάνει στροφή σε μεγαλύτερα μοντέλα

Μια πολύ μεγάλη αλλαγή, κόντρα σε όσα μας έχει συνηθίσει για πάνω από 20 χρόνια, πρόκειται να κάνει η Smart, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να μπει στο χώρο των crossovers. Έχουμε συνδέσει τη Smart με αυτοκίνητα μικρά σε όγκο. Άλλωστε με εξαίρεση το διάσημο ForTwo, τα...

Διαβάστε Περισσότερα