Polester: Προβλήματα στη φόρτιση

12 Οκτωβρίου 2020

Με επίσημη ανακοίνωση της η Polestar ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με ζητήματα που έχουν προκύψει γύρω από  το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.

Ο λόγος για το νέο Polestar 2. Σύμφωνα λοιπόν με την αυτόνομη πλέον εταιρεία εξηλεκτρισμένων μοντέλων επιδόσεων της Volvo, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο Όσλο της Νορβηγίας, ένα Polestar 2 καθώς ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα και φόρτιζε άρχισε να βγάζει καπνό από το μπροστινό του τμήμα. Μόλις αποσυνδέθηκε από την πρίζα ο καπνός σταμάτησε.

Αμέσως στάλθηκε κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Polestar για να εξετάσει το περιστατικό, ενώ αποφάνθηκε ότι το εξατμισμένο ψυκτικό υγρό ήταν αυτό που οδήγησε στην εμφάνιση του άοσμου καπνού.

Η ομάδα της Polestar ερευνά τώρα τόσο την αιτία της διαρροής ψυκτικού, όσο και τι οδήγησε στην εξάτμισή του. Παράλληλα η Polestar τονίζει ότι δε σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, καθώς επίσης και ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα ανάλογο περιστατικό με το συγκεκριμένο μοντέλο στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Σημειώνει ακόμα ότι θα συνεχίσει την έρευνα και μόλις έχει νεότερα αποτελέσματα θα τα γνωστοποιήσει, ενώ δηλώνει πως λανθασμένα ορισμένα τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι προκλήθηκε πυρκαγιά στο Polestar 2, κάτι που δεν ισχύει.

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Polestar 2, o οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, έκανε την εξής δήλωση: «Ένας γείτονας μας ενημέρωσε ότι έβγαινε καπνός, ενώ πιστεύει ότι είδε και μερικούς σπινθήρες. Όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο όντως έβγαιναν καπνοί. Κόψαμε αμέσως την τροφοδοσία και αποσυνδέσαμε το φορτιστή από το αυτοκίνητο. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο μέσα σε τέσσερα λεπτά, ενώ ο καπνός είχε πλέον υποχωρήσει».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πρόγραμμα ανάκλησης συνολικά 2.189 Polestar 2, μετά την εμφάνιση σε ορισμένα ξαφνικής απώλειας ισχύος εν κινήσει. Η  Polestar δήλωσε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από σφάλμα στο λογισμικό της μονάδας ελέγχου ενέργειας-μπαταρίας και θα επιδιορθωθεί, εννοείται, δωρεάν.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 12 Οκτωβρίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Βάζετε και εσείς τα πόδια στο ταμπλό; Δείτε αυτό το βίντεο και αναθεωρείστε!

Βάζετε και εσείς τα πόδια στο ταμπλό; Δείτε αυτό το βίντεο και αναθεωρείστε!

Ένα βίντεο έρχεται να αποδείξει πόσο επικίνδυνη είναι η κακή συνήθεια να βάζει ο συνοδηγός τα πόδια του πάν στο ταμπλό. Μπορεί να ξεκουράζεται έτσι, όμως σε περίπτωση ατυχήματος τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Δείτε στο τρομερό βίντεο που ακολουθεί την...

Διαβάστε Περισσότερα
Νέο Volkswagen Golf TGI: Διανύει 400 χλμ. χωρίς να καταναλώσει βενζίνη

Νέο Volkswagen Golf TGI: Διανύει 400 χλμ. χωρίς να καταναλώσει βενζίνη

Τη γκάμα του Golf συνεχίζει να διευρύνει η Volkswagen, προσφέροντας στο δημοφιλές γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ο λόγος για το νέο Golf TGI, το οποίο τροφοδοτείται από CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο), ενώ είναι φιλικότερο προς το...

Διαβάστε Περισσότερα
Fiat Panda: Κλείνει τα 40 χρόνια και γιορτάζει με Sport νέα έκδοση

Fiat Panda: Κλείνει τα 40 χρόνια και γιορτάζει με Sport νέα έκδοση

Τα 40 κεράκια έσβησε το best seller μοντέλο της Fiat, το οποίο έχει αγαπηθεί όσο ελάχιστα από το ελληνικό αγοραστικό κοινό. Η συγκεκριμένη επέτειος, έρχεται να γιορταστεί και να συνδυαστεί με την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, η οποία φέρνει πολλές αλλαγές τόσο σε...

Διαβάστε Περισσότερα