Πότε ο κινητήρας χάνει άλογα;

5 Νοεμβρίου 2020

Έχεις στην κατοχή σου ένα αυτοκίνητο 100 ίππων και το οδηγείς καθημερινά εδώ και χρόνια; Τότε σίγουρα γνωρίζεις τα… “χούγια” του και ακόμα πιο σίγουρα γνωρίζεις ότι με τον καιρό έχει χάσει την σπιρτάδα του. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ένα αυτοκίνητο ανεξαρτήτως μοντέλου και κατηγορίας, να χάνει μέρος της συνολικής του απόδοσης με το πέρασμα των χρόνων και φυσικά την έντονη χρήση. 

Εάν λοιπόν νιώθετε και εσείς πως το αυτοκίνητο σας έχει αρχίσει να ζορίζετε λίγο παραπάνω στην ανηφόρα, μπορείτε να ελέγξετε και να διορθώσετε μερικά σημεία και να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση.  

Αρχικά για να υπάρχει σωστή καύση, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή ποιοτική εισαγωγή αέρα. Πρώτο βήμα λοιπόν να ελέγξουμε και να καθαρίσουμε το φίλτρο αέρα του αυτοκινήτου και αμέσως μετά τα μπεκ. Είναι σύνηθες φαινόμενο να βουλώνουν από κακή βενζίνη και να μην αποδίδουν τα μέγιστα. Τρίτα στη σειρά έρχονται τα μπουζί, τα οποία εάν δεν προμηθεύσουν με σωστό σπινθήρα, ο θάλαμος καύσης δεν θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα που προβλέπεται, ακόμα και αν αναλογία καυσίμου – αέρα είναι σωστή. 

Τα φίλτρα εξάτμισης από την άλλη, είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την συνολική απόδοση του αυτοκινήτου. Καταλύτης και σιγαστήρας, εάν είναι μπουκωμένα μετά από επίπονη χρήση, θα το καταλάβετε στην επόμενη ανηφόρα, στην οποία το όχημα σας θα δυσκολευτεί κατά πολύ να την ανέβει. 

Τέλος, προσπαθήστε να μην αφήνετε το αυτοκίνητο σας σε σημείο που να ανάβει το λαμπάκι της ρεζέρβας, καθώς πολλές φορές η βενζίνη περιέχει μικρά σκουπιδάκια τα οποία εάν το ντεπόζιτο σας είναι άδειο, η τρόμπα θα τα τραβήξει και η λειτουργία του κινητήρα θα μπει σε περίεργα μονοπάτια. Εδώ μπορεί όχι μόνο να χάνεται ιπποδύναμη, αλλά να οδηγηθείτε και στο συνεργείο.  

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 5 Νοεμβρίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Renault: Μας ξεναγεί στο μέλλον

Renault: Μας ξεναγεί στο μέλλον

Πως μπορεί να είναι το αυτοκίνητα στο μέλλον; Θα φέρουν θερμικούς κινητήρες; Θα είναι μόνο ηλεκτρικά; Με το υδρογόνο τι γίνεται; Θα έρθει πιο γρήγορα απ’ ότι λένε; Η αυτόνομη οδήγηση πως προχωράει; Όλα αυτά σίγουρα θα αλλάξουν το τοπίο πολύ πιο νωρίς απ΄ότι τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1, Γκραν Πρι Μπαχρέιν, Σακίρ: Ο Γκροζάν έδωσε το «παρών» στην πίστα

Formula 1, Γκραν Πρι Μπαχρέιν, Σακίρ: Ο Γκροζάν έδωσε το «παρών» στην πίστα

Ότι και να γίνει ότι και αν συμβεί, η ζωή προχωράει μπροστά, διαφορετικά για τον καθένα, αλλά προχωράει. Έτσι προχωράει μπροστά και η ζωή για τον Ρομαίν Γκροζάν μετά το τρομακτικό ατύχημα του στην πίστα του Μπαχρέιν στις 29 Νοεμβρίου. Ετσι λοιπόν ο Γκροζάν με γάζες...

Διαβάστε Περισσότερα
Toyota: Ένα GR Yaris εμπνευσμένο από την πανδημία

Toyota: Ένα GR Yaris εμπνευσμένο από την πανδημία

Στο φετινό πρόγραμμα του WRC υπήρχε το ράλι Ουαλίας, το οποίο θα διεξάγονταν κανονικά από 29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, ωστόσο η πανδημία του Covid-19 επέβαλε την ακύρωσή του. Μπορεί τελικά οι Έβανς-Μάρτιν να μην οδήγησαν το Yaris WRC, ωστόσο η Toyota Βρετανίας και οι...

Διαβάστε Περισσότερα