Ο ισχυρότερος φορτιστής στην Ελλάδα. Πού βρίσκεται;

6 Απριλίου 2021

φορτιστής

Αν ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο ταχύτερος φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, η απάντηση βρίσκεται στη Μεταμόρφωση και συγκεκριμένα στο Porsche Center Athens.

Στις εγκαταστάσεις της Porsche η Μοτοδυναμική εγκατέστησε τον ταχύτερο φορτιστή που μπορεί να βρει κάποιος αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.

Η ονομασία του είναι Porsche Turbo Charge και μπορεί να τροφοδοτήσει με ισχύ μέχρι και 160 kW. Μάλιστα, έχει την ικανότητα να φορτίζει με αυτή την πολύ μεγάλη ισχύ δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Σε αυτή την περίπτωση, η συνολική του ισχύς φτάνει τα 320 kW (2x160 kW).

Porsche: Ένα βήμα πιο κοντά στα συνθετικά καύσιμα

 

Η ισχύς που προσφέρει ο φορτιστής της Porsche είναι σημαντικά ανώτερος από ό,τι είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα, καθώς σχεδόν όλοι οι ταχυφορτιστές φτάνουν μέχρι τα 50 kW.

Μοναδική εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα είναι οι Superchargers της Tesla, οι οποίοι φτάνουν σε ισχύ φόρτισης μέχρι και τα 150 kW.

Η ισχύς των 160 kW στην οποία μπορεί να λειτουργήσει ο φορτιστής που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις της Porsche εξασφαλίζει ότι η φόρτιση θα γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια, ακόμα και ένα αυτοκίνητο όπως η Taycan που έχει πολύ μεγάλου μεγέθους μπαταρία (79.2 kWh και 93.4 kWh, ανάλογα με την έκδοση), ξεκινώντας από το 0% μπορεί να φτάσει στο 80% μόλις μέσα σε 20 λεπτά.

Μάλιστα, όταν πρόκειται για την Taycan, το ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, η διαδικασία είναι plug & play. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός συνδέει το βύσμα τροφοδοσίας και η φόρτιση ξεκινά άμεσα, ενώ η χρέωση είναι μηδενική.

Ο φορτιστής Porsche Turbo Charge αποτελεί τον πρώτο από ένα δίκτυο που θα ξεκινήσει να αναπτύσσει η Μοτοδυναμική σε όλη τη χώρα. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται και σταθμοί μικρότερης ισχύος οι οποίοι θα λειτουργούν και με AC ρεύμα, με την ισχύ φόρτισης στα 22 kW και στα 11 kW.

Παράλληλα, θα ανέβει και ο αριθμός τους με την τοποθέτηση και σε άλλα σημεία. Μέσα στο 2021 ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τους 20.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 6 Απριλίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Δύο Hyundai i20 R5 με πληρώματα τους Breen-Nagle και Crugnola-Ometto έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, 1:24.8 και 1:25.8 αντίστοιχα στην Υπερειδική των 2 χλμ. με την οποία άνοιξε η αυλαία του ράλι Σαν Ρέμο. 2ος γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος Τρίτοι ταχύτεροι οι...

Διαβάστε Περισσότερα
Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Έχει πάρει φόρα η Volkswagen σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα και δε σταματά. Ετοιμάζεται λοιπόν να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα με αμάξωμα δύο εκδόσεων. Ο λόγος για το ID.6 σε έκδοση Χ αλλά και σε Cross που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι...

Διαβάστε Περισσότερα
Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Παίρνεις την Mercedes-AMG, βρίσκεις μια αλάνα, ένα άδειο parking ή κάποιον άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο (ιδανικά πας σε πίστα αλλά...) και αρχίζεις να καις τα πίσω λάστιχα σε ένα ατέλειωτο drift. Πώς θα σου φαινόταν όταν φύγεις να έχεις και φορτισμένη μπαταρία για...

Διαβάστε Περισσότερα