Mercedes Hyperscreen: Δεν υπάρχει ταμπλό, έγινε οθόνη (video)

4 Μαρτίου 2021

Hyperscreen

Τη Hyperscreen, τη νέα τεράστια οθόνη που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην EQS, μας δείχνει η Mercedes με ένα νέο βίντεο, όπου μπορούμε να δούμε και κάποια ακόμα χαρακτηριστικά από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η EQS είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων με την ονομασία EQ που χτίζει η Mercedes. Έρχεται να προστεθεί στις EQC και EQA, όντας η αμιγώς ηλεκτρική εκδοσή της S-Class.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα την ξεχωρίζουν, λοιπόν, είναι η Hyperscreen. Πρόκειται στην ουσία για ένα τεράστιο γυάλινο πάνελ, μέσα στο οποίο φιλοξενούνται τρεις μεγάλες οθόνες. Οι δύο είναι για τον οδηγό, με τη μία να παίρνει τη θέση του πίνακα οργάνων και την άλλη να ελέγχει το infotainment. Όσο για την τρίτη, βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό και προορίζεται για χρήση από τον επιβάτη του δεξιού καθίσματος.

 

Mercedes-AMG GT 73: Πάνω από 800 ίπποι στην πρίζα (video)

 

Στη Hyperscreen φιλοξενείται το σύστημα MBUX, το οποίο έχει περισσότερες δυνατότητες πλέον, καθώς μαθαίνει διαρκώς τις προτιμήσεις του χρήστη. Για να τα καταφέρει χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Ο σκοπός που το σύστημα μαθαίνει τι αρέσει στον χρήστη είναι προκειμένου η συνολική εμπειρία που του προσφέρει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα δικά του γούστα. Ο απώτερος στόχος είναι το σύστημα να φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε κάποιες λειτουργίες να είναι διαθέσιμες στο χρήστη πριν αυτός χρειαστεί να μπει σε κάποιο μενού.

Εκτός από τη Hyperscreen, στο βίντεο βλέπουμε και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά της EQS. Εντυπωσιακότερο όλων είναι ο τρόπος που ανοίγει η ηλιοροφή. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να υπάρχει κάποιο κουμπί, είτε αφής είτε κανονικό, μέσω του οποίου δίνεται η σχετική εντολή. Όμως στην EQS το μόνο που θα χρειάζεται να γίνει, είναι ο οδηγός να κινήσει το χέρι του στον αέρα κάνοντας μία συγκεκριμένη κίνηση. Με μία άλλη κίνηση σταματάει το άνοιγμα της ηλιοροφής και με μία τρίτη την κλείνει.

Η Mercedes EQS θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας με την ονομασία Electric Vehicle Architecture, ενώ η αυτονομία αναμένεται να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 700 χλμ.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 4 Μαρτίου 2021

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Δύο Hyundai i20 R5 με πληρώματα τους Breen-Nagle και Crugnola-Ometto έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, 1:24.8 και 1:25.8 αντίστοιχα στην Υπερειδική των 2 χλμ. με την οποία άνοιξε η αυλαία του ράλι Σαν Ρέμο. 2ος γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος Τρίτοι ταχύτεροι οι...

Διαβάστε Περισσότερα
Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Έχει πάρει φόρα η Volkswagen σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα και δε σταματά. Ετοιμάζεται λοιπόν να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα με αμάξωμα δύο εκδόσεων. Ο λόγος για το ID.6 σε έκδοση Χ αλλά και σε Cross που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι...

Διαβάστε Περισσότερα
Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Παίρνεις την Mercedes-AMG, βρίσκεις μια αλάνα, ένα άδειο parking ή κάποιον άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο (ιδανικά πας σε πίστα αλλά...) και αρχίζεις να καις τα πίσω λάστιχα σε ένα ατέλειωτο drift. Πώς θα σου φαινόταν όταν φύγεις να έχεις και φορτισμένη μπαταρία για...

Διαβάστε Περισσότερα