Μασάζ ποδιών στο αυτοκίνητο: Ποιος μπορεί να πει όχι;

1 Μαρτίου 2021

Μασάζ

Ένα μασάζ στα πόδια είναι κάτι που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να μπορούμε να απολαύσουμε, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα.

Όμως επειδή δεν είναι εύκολο να έχουμε όλοι στο σπίτι μας έναν μασέρ, η GM κατέθεσε πατέντα, στην οποία περιγράφεται ένα σύστημα το οποίο μας κάνει μασάζ στα πόδια, ενώ είμαστε μέσα στο στο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, δείχνει μικρούς θύλακες αέρα οι οποίοι μπορούν να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν, ώστε να δημιουργείται μία αίσθηση η οποία μοιάζει πάρα πολύ με το να μας έκανε κάποιος μασάζ. Το πρωτότυπο κομμάτι της πατέντας δεν είναι η υλοποίηση με τους θύλακες αέρα. Το αντίθετο, ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος που οι εταιρείες χρησιμοποιούν ώστε να προσφέρουν τη δυνατότητα μασάζ στα καθίσματά τους.

Το πρωτότυπο κομμάτι είναι ότι οι Αμερικανοί θέλουν να προσφέρουν τη δυνατότητα μασάζ στα πόδια.

 

Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι Έλληνες με τις νέες τεχνολογίες των αυτοκινήτων; Το άλμα της 10ετίας!

 

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη υλοποίηση για την παροχή μασάζ ποδιών σε αυτοκίνητο. Έχει προηγηθεί η Audi με το Α8, όμως υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Ο τρόπος που επέλεξε να υλοποιήσει την ιδέα της η γερμανική μάρκα, σημαίνει ότι το μασάζ είναι διαθέσιμο μόνο για τους επιβάτες των πίσω θέσεων. Αντίθετα, με τη λύση που επέλεξε η GM, το μασάζ μπορούν να το απολαύσουν όλοι οι επιβάτες.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο αφορά τόσο τη λύση που συναντάμε στο Audi A8, όσο και στην πατέντα που κατέθεσε η General Motors, απλά σε διαφορετικό βαθμό. Πρόκειται για την “υποχρέωση” της καθαριότητας.

Μπορεί αρχικά να ξενίζει ο τρόπος που το αναφέρουμε. Αυτό που εννοούμε, όμως, είναι ότι στην περίπτωση του A8 πρέπει το σημείο που ακουμπάνε τα πόδια να είναι πολύ καθαρό, χωρίς λάσπες και βρομιά. Στην περίπτωση της GM, αυτή η υποχρέωση επεκτείνεται σε όλο το χώρο των ποδιών. Δεδομένου ότι με το αυτοκίνητο μετακινούμαστε συνεχώς σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και καιρικών συνθηκών, εκ πρώτης όψεως δείχνει πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο καθαριότητας στα χαλάκια.

Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν ξέρεις ποια πρωτότυπη ιδέα μπορεί να έχουν οι άνθρωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 1 Μαρτίου 2021

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Πτήσεις εσωτερικού, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις

Πτήσεις εσωτερικού, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις

Την νέα παράταση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού έως τις 19 Aπριλίου ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ειδικότερα, έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, για τις αεροπορικές...

Διαβάστε Περισσότερα
Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Έχει πάρει φόρα η Volkswagen σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα και δε σταματά. Ετοιμάζεται λοιπόν να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα με αμάξωμα δύο εκδόσεων. Ο λόγος για το ID.6 σε έκδοση Χ αλλά και σε Cross που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι...

Διαβάστε Περισσότερα
Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Παίρνεις την Mercedes-AMG, βρίσκεις μια αλάνα, ένα άδειο parking ή κάποιον άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο (ιδανικά πας σε πίστα αλλά...) και αρχίζεις να καις τα πίσω λάστιχα σε ένα ατέλειωτο drift. Πώς θα σου φαινόταν όταν φύγεις να έχεις και φορτισμένη μπαταρία για...

Διαβάστε Περισσότερα