Kia: Έρχονται επτά νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

16 Σεπτεμβρίου, 2020

Στο παραπάνω σκίτσο βλέπουμε να διαγράφονται ελαφρώς στο σκοτάδι οι σιλουέτες επτά μελλοντικών μοντέλων της Kia. Ωστόσο αυτό που δε μπορούμε να διακρίνουμε είναι ότι όλα έχουν συνδεθεί με την πρίζα. Τα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα της Kia θα βγουν όλα στο φως μέχρι το 2027, ενώ θα δούμε μοντέλα για την πόλη, για ταξίδια και για τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης.

 

Η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για την εδραίωση της στη διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia, Ho Sung Song, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Hwasung της Κορέας.

 

Στις αρχές του τρέχοντος έτους η Kia είχε παρουσιάσει το πλάνο της ονόματι “Plan S”, το οποίο προβλέπει το λανσάρισμα συνολικά 11 νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέχρι το 2025.

Εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος η Kia επιθυμεί οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της να αντιπροσωπεύουν το 20% των πωλήσεων της σε Κορέα, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Kia στοχεύει το 25% των πωλήσεων έως το 2029 να προέρχεται από μοντέλα της που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η Kia έχει πουλήσει συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο 100.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το 2011, όταν έβαλε στην παραγωγή και στην πρίζα το Ray EV.

Από τα επερχόμενα επτά νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα το πρώτο θα το δούμε το 2021, ενώ η κωδική του ονομασία είναι CV. Σύμφωνα με την Kia προορίζεται για αρκετές αγορές όλου του κόσμου, ενώ θα φέρει μια νέα εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα, η οποία θα ενσωματώνει πρόοδο, ποικιλομορφία και μια πλούσια σύνθεση αντικρουόμενων στοιχείων.

Ευρυχωρία στους επιβάτες υπόσχεται η νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular), στην οποία θα βασιστούν τα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Kia. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης είναι να αυξηθεί το παγκόσμια δίκτυο σταθμών φόρτισης οχημάτων. Για το λόγο αυτό η Kia σκοπεύει σε συνεργασία με δίκτυα διανομέων να δημιουργεί περισσότερους από 2.400 φορτιστές στην Ευρώπη και περίπου 500 στη Βόρεια Αμερική.

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 16 Σεπτεμβρίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

H διαδικασία διήρκεσε 30 λεπτά για την hyperpole των 6 της κάθε κατηγορίας. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε αυτός ο κανονισμός της hyperpole  όπου οι 6 ταχύτεροι συνδυασμοί της κάθε κατηγορίας μονομαχούν για την pole- position (της κάθε κατηγορίας) για 30 λεπτά έχοντας...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

Το ράλι Τουρκίας, 5ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκίνησε με το 1ο σκέλος να περιλαμβάνει δύο Ειδικές Διαδρομές, μήκους 13,9 χλμ. όπου ταχύτεροι ήταν ποι Νεβίλ-Γκιλσούλ και η δεύτερη μήκους 11.32 χλμ. με τους Οζιέ-ινγκρασιά να «κόβουν» πρώτοι το νήμα. Ετσι...

Διαβάστε Περισσότερα
Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

H πανδημία του Covid-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων μας, ενώ εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε οι μετακινήσεις μας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου η πολυκοσμία μπορεί να αποδειχτεί άκρως επικίνδυνη, αλλά και στα προσωπικά...

Διαβάστε Περισσότερα