WRC: Το Βέλγιο προετοιμάζεται για να πάρει τη θέση της Τουρκίας

29 Ιουλίου, 2020

Λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στην Τουρκία, πόσο εφικτό είναι άραγε να διοργανώσει το αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, που είναι προγραμματισμένος στο διάστημα 24-27 Σεπτεμβρίου.

Από τη μεριά της FIA και του promoter στο WRC δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, που σημαίνει ότι παραμένει το ράλι Τουρκίας στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του WRC.

Όμως πολλά χλμ. πιο μακρά οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση του ράλι Ιπρ στο Βέλγιο ετοιμάζονται για να περάσουν στα μεγάλα σαλόνια του WRC, αντικαθιστώντας το ράλι Τουρκίας.

Μάλιστα δεν αποκλείεται μια από τις Ειδικές Διαδρομές να κάνει χρήση και ενός «κομματιού» από την πίστα της Formula 1 στο Σπα, που σημαίνει ότι ο αγώνας θα έχει ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές.

Και στο WRC να μην προσμετρήσει ο αγώνας του Βελγίου, έτσι και αλλιώς το ράλι Ιπρ διεξάγεται σε ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές.

Πολύ δυνατό το Βέλγιο στην αγορά του αυτοκινήτου και σε γεωγραφικό σημείο-κλειδί- που περιορίζει τις μακρινές μετακινήσεις των ομάδων.

Μην ξεχνάμε ότι από το Βέλγιο είναι και ένα από τα πληρώματα που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο WRC. Πρόκειται για τους Τιερί Νεβίλ-Νικόλας Γκιλσούλ, επίσημη συμμετοχή της Hyundai Motorsport με τα i20 WRC.

Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τον αγώνα της Κροατίας που και αυτή είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον με τις συζητήσεις να έχουν προχωρήσει πάρα πολύ.

Τα πληρώματα θα καθίσουν και πάλι στα bucket και θα βάλουν μπροστά τους κινητήρες στο ράλι Εσθονίας 4-6 Σεπτεμβρίου, που για πρώτη φορά η χώρα του Ότ Τάνακ, παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι το 2019, δίνει το «παρών» στα όλο λάμψη σαλόνια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Η Εσθονία θα είναι η 33η χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, από το 1973, χρονιά που ξεκίνησε ο θεσμό του WRC.

 

 

 

 

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 29 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ο Covid-19 … «αρωγός» των ηλεκτρικών σκούτερ

Ο Covid-19 … «αρωγός» των ηλεκτρικών σκούτερ

Η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, που, αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, διεθνώς, εισερχόμενη σε μια μακρά περίοδο ανακατατάξεων και διαμόρφωσης νέων στρατηγικών. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, σε φάση μεγάλης ανάπτυξης εισέρχεται ο κλάδος των ηλεκτρικών...

Διαβάστε Περισσότερα
Opel Astra ST diesel 1.5 122 PS: Στις Σπέτσες, στο «απαγορευμένο» νησί για οχήματα

Opel Astra ST diesel 1.5 122 PS: Στις Σπέτσες, στο «απαγορευμένο» νησί για οχήματα

Ζεστό το νησί του Αργοσαρωνικού κατά την περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης, αλλά με πολύ φανατικούς όλο το χρόνο, καθώς όπως και να το κάνουμε έχει πολύ ωραίες ομορφιές. Ειδικά στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το παλιό λιμάνι όπου περπατάς χωρίς οχήματα απολαμβάνοντας τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Tα εγκαταλελειμμένα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι και οι απίθανες ιστορίες συνδεδεμένα με αυτά

Tα εγκαταλελειμμένα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι και οι απίθανες ιστορίες συνδεδεμένα με αυτά

Οι πόρτες στο βουστάσιο στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι άνοιξαν και οι αχτίνες του ήλιου χάιδεψαν μοναδικές σιλουέτες από φοβερά αυτοκίνητα. Μόνο που στο πέρασμα των χρόνων-ακινητοποιημένα- έχασαν τη λάμψη τους, αλλά η ιστορία τους παραμένει μοναδική. Αυτοκίνητα...

Διαβάστε Περισσότερα