WRC: Στο παιχνίδι και η Λετονία

16 Ιουνίου, 2020

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, καθώς οι πληροφορίες έρχονται η μία μετά την άλλη σχετικά με την επανεκκίνηση του θεσμού. 

Μετά λοιπόν την ακύρωση των αγώνων λόγω της πανδημίας σε Αργεντινή, Πορτογαλία, Κένυα, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία και Ουαλία και με την Ιταλία (Σαρδηνία) να έχει αναβληθεί, η FIA και ο promoter του WRC έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για το τι αγώνες θα μπορούσε να συμπεριλάβει το νέο πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά, με στόχο το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι τελευταίος αγώνας είναι προγραμματισμένος στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. 

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι στο παιχνίδι μπήκε το ράλι Κύπρου (που βάση πληροφοριών, πάντα, βρήκε τον απαιτούμενο προϋπολογισμό για να στηρίξει έναν αγώνα του WRC), το Βέλγιο με το ράλι Ιπρ, και η Ρώμη, που έχει έτοιμο σχεδιαστικά τον αγώνα καθώς είναι προγραμματισμένος για το διάστημα 24-26 Ιουλίου ως αγώνας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι. Για το ράλι Ρώμης δεν έχει διευκρινιστεί αν η πρόταση είναι τέτοια ώστε να συμπεριληφθεί και στους δύο θεσμούς, WRC και ERC. Από την άλλη ο χρόνος είναι περιορισμένος ώστε να διοργανωθεί αγώνας του WRC, αν και όλα γίνονται…

Σε όλη αυτήν την αναμπουμπούλα «σκάει» και η περίπτωση της Λετονίας που ζήτησε και αυτή αγώνα του WRC.

Όπως λένε οι πληροφορίες  ο διευθυντής εκδηλώσεων αγώνων στη Λετονία (RA Events)  Raimonds Strokss  βρίσκεται σε συνομιλίες με τον promoter του WRC σχετικά με τη πιθανότητα να συμπεριληφθεί το ράλι Λετονίας στο ημερολόγιο του WRC.

Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του WRC  Oliver Ciesla επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι o θεσμός θα μπορούσε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του 2020 αγώνες που συνήθως δεν αποτελούν μέρος του WRC.

Επιπλέον έρχεται και η συνάντηση του WRC Promoter και της RA Events που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα 24ωρο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες. 

Έγινε πολύωρη συζήτηση με κύριο θέμα τις  οργανωτικές πτυχές, τις προϋποθέσεις, τους όρους και πολλά άλλα θέματα που πρέπει να καλυφθούν απο τη Λετονία ώστε να φιλοξενήσει έναν αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ταυτόχρονα με τον αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι που είναι προγραμματισμένος για το διάστημα 14-16 Αυγούστου. 

Την ιδία στιγμή, στην Ελλάδα που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σχετικά με την πανδημία και την εξέλιξη της, η Ομοσπονδία που είναι η αρχή του σπορ, έχει την προσοχή της στραμμένη στα εσωτερικά της θέματα και στον αγώνα για την σκυτάλη της εξουσίας.

Αλλά εδώ που τα λέμε πως ο promoter του WRC θα μπορούσε να σκεφτεί την Ελλάδα για αγώνα του WRC, όταν το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ παρέλαβε άδεια ταμεία. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός από κάθε διεθνή διοργάνωση. Ούτε στο υποβαθμισμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι δεν φιγουράρει η Ελλάδα.

Για την εξέλιξη των αγώνων και το νέο πρόγραμμα θα ξέρουμε περισσότερα την Παρασκευή 19 Ιουνίου (παγκόσμιο συμβούλιο της FIA) όπου θα παρθούν αποφάσεις. 

Πάντως οι χώρες στην Κεντρική Ευρώπη από άποψη μετακινήσεων έχουν το πρώτο λόγο στο να συμπεριληφθούν στο νέο ημερολόγιο του WRC, για το υπόλοιπο της χρονιάς. 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 16 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Lexus LC Convertible: Εμπνευσμένο από τα πολυτελή σκάφη

Lexus LC Convertible: Εμπνευσμένο από τα πολυτελή σκάφη

Την καριέρα του στην Ευρώπη ξεκινάει το νέο Lexus LC Convertible, το οποίο αρχικά θα προσφέρεται στη νέα έκδοση ονόματι Regatta. Η Lexus αναφέρει ότι το νέο LC Convertible Regatta Edition θα έχει αρκετά περιορισμένη παραγωγή, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένο αριθμό,...

Διαβάστε Περισσότερα
Rolls Royce, MG, Victor και άλλα αυτοκίνητα: Μερικά από τα οχήματα της τέως Βασιλικής Οικογένειας

Rolls Royce, MG, Victor και άλλα αυτοκίνητα: Μερικά από τα οχήματα της τέως Βασιλικής Οικογένειας

Μετά από πολλά χρόνια ακινησίας και εγκαταλελειμμένα στο κτήριο του βουστασίου στο Τατοϊ, τα οχήματα της τέως Βασιλικής Οικογένειας βρίσκονται πλέον σε νέο χώρο φύλαξης, αφού πρώτα ακολουθήθηκε διαδικασία αποκατάστασή τους. Τα αυτοκίνητα είναι συνολικά 10, μεταξύ των...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1, Γκραν Πρι Βρετανίας: Άλλος ένας απογοητευτικός αγώνας για τον Φέτελ

Formula 1, Γκραν Πρι Βρετανίας: Άλλος ένας απογοητευτικός αγώνας για τον Φέτελ

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα και αν δεν αλλάξει κάτι, ο Φέτελ θα θυμάται για χρόνια την τελευταία του περίοδο στη Ferrari. Είναι τόσο απογοητευτικές οι επιδόσεις του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, που δεν αρμόζουν ούτε στον Φέτελ, αλλά ούτε και στη Ferrari....

Διαβάστε Περισσότερα