WRC: Επιστρέφει το ράλι Ακρόπολις στα μεγάλα σαλόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι

25 Ιουνίου, 2020

Η Ελλάδα και οι Ειδικές Διαδρομές της βρίσκονται και πάλι στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Όχι όπως τις ξέραμε κατά το παρελθόν, αλλά μέσω μιας καινούργιας ιδέας που πριν από 12 μήνες εξέφρασε ο επικεφαλής της Ford M-Sport Ρίτσαρντ Μίλενερ. 

Η ιδέα αναφέρει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δοκιμών για όλες τις ομάδες όπου θα πλαισιώνεται και από ενημέρωση προς τα διεθνή ΜΜΕ καθώς τώρα οι δοκιμές γίνονται «κρυφά» από τις εργοστασιακές ομάδες (με την άδεια της FIA φυσικά) και δεν υπάρχει η ανάλογη προβολή. 

Το τι ακριβώς ανάρτησε το Dirt Fish στις επόμενες γραμμές.  Η ιδέα για μια συγκεκριμένη περίοδο δοκιμών για όλες τις ομάδες συζητήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Όμως με την πανδημία που ανέτρεψε τα πάντα και η επανεκκίνηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί για Αύγουστο ή Σεπτεμβρίο ο WRC Promoter υπέβαλε πρόταση για διεξαγωγή τριών ημερών δοκιμών με κέντρο την πόλη του Λουτρακίου που έχει φιλοξενήσει το ράλι της Ακρόπολης.

Η ιδέα έχει ως εξής. Για να μειωθεί το κόστος δοκιμών για τις ομάδες και να προσφέρει μια απτή διαφημιστική απόδοση τα πληρώματα θα χωριστούν σε τρεις ομάδες των τριών, με κάθε ομάδα να φτάνει στην Αθήνα μια ημέρα πριν από τη δοκιμή τους όπου θα  λάβει μέρος σε μια διαφημιστική δραστηριότητα εκείνο το απόγευμα. Στο τέλος κάθε ημέρας ο WRC Promoter θα προβάλλει  ζωντανή συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών με τους οδηγούς να αναλύουν τα των δοκιμών.  

Από τους βασικούς αρχιτέκτονες αυτής της ιδέας εδώ και ένα χρόνο ήταν ο Ρίτσαρντ Μίλενερ   επικεφαλής της ομάδας M-Sport ο οποίος τόνισε και τα εξής:  

«Πηγαίνουμε και κάνουμε τις δοκιμές μας, ακολουθούμε το δικό μας πράγμα, τελειώνουμε τις δοκιμές και πηγαίνουμε σπίτι. Το κυριότερο ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά ότι ήμασταν εκεί και κάναμε δοκιμές. Εάν δεν ήταν το DirtFish, κανείς δεν θα γνώριζε ότι διεξήχθησαν δοκιμές στη Φινλανδία» σχολίασε ο Μίλενερ. Και φυσικά η προσπάθεια διεξαγωγής δοκιμών WRC στην Ελλάδα έρχεται με την ευλογία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που πριν από λίγα 24ωρα με φόντο τον Ιερό Βράχο ανακοίνωσε την πρόθεση σύστασης για την «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού».

Ο υφυπουργός σχολίασε τα εξής για την πρόταση δοκιμών των ομάδων WRC στη χώρα μας στο Dirt Fish  «Tο κράτος δημιούργησε ένα ειδικό σώμα με εμβληματικές προσωπικότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσώπους όλων των τομέων που συμμετέχουν στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο σκοπός αυτού του ειδικού φορέα είναι να διεκδικήσει και να οργανώσει διεθνείς εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει κάθε είδους σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, όπως έχει επιτύχει στο παρελθόν. Επιπλέον, η μέχρι στιγμής αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας την καθιστά μια ασφαλή χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παραμένει ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός για οδηγούς και ομάδες. ”

Η ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίζει γρήγορα την πανδημία, καθιστά τη χώρα μια ελκυστική και εφαρμόσιμη επιλογή για να δοκιμάσουν οι ομάδες. Η Ελλάδα είχε αναφέρει μόνο 3302 περιπτώσεις COVID-19 με μόνο 190 θανάτους. Αυτό μεταφράζεται σε 308 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο άτομα, τη στιγμή που η Βρετανία είχε 4.609 ανά εκατομμύριο. Η κυβέρνηση της Αθήνας επαινέθηκε ευρέως για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για την ενίσχυση της υγειονομικής υπηρεσίας της χώρας.

Αυτά λοιπόν αναρτήθηκαν στο Dirt Fish και αναμένουμε τις εξελίξεις, όπου εκτός των άλλων θα φέρουν και έναν σημαντικό τζίρο στην περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι δοκιμές.    

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 25 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Toyota Gazoo Racing: Επιστροφή στο bucket για τον Κατσούτα

Toyota Gazoo Racing: Επιστροφή στο bucket για τον Κατσούτα

Ο 27χρονος Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα επιστρέφει στο bucket του Toyota Yaris WRC για τέσσερις αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.  Η αρχή θα γίνει με τον ράλι Εσθονίας 4-6 Σεπτεμβρίου(χώμα), και θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Γερμανία 15-18 Οκτωβρίου(άσφαλτος),...

Διαβάστε Περισσότερα
Maserati: To ρεύμα χτύπησε την ανανεωμένη Ghibli

Maserati: To ρεύμα χτύπησε την ανανεωμένη Ghibli

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα της υβριδικής Maserati Ghibli, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουλίου. Στο αρχικό πρόγραμμα της Maserati η αποκάλυψη της υβριδικής Ghibli θα πραγματοποιούνταν μια μέρα νωρίτερα, ωστόσο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ford Kuga 1.5 150 PS: Άνεση, χώροι και οδηγική ευχαρίστηση

Ford Kuga 1.5 150 PS: Άνεση, χώροι και οδηγική ευχαρίστηση

Το νέο Kuga είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο σε σχέση με το απερχόμενο. Αναλύοντας τις διαστάσεις το μήκος πλέον φτάνει τα 4.614 χλστ. (+89 χλστ. σε σχέση με το προηγούμενο). Το πλάτος τα 1.882 χλστ. (+44 χλστ.) και το ύψος τα 1.666 χλστ. (-47 χλστ.). Μεγαλύτερο είναι...

Διαβάστε Περισσότερα