WRC: Επιστρέφει το ράλι Ακρόπολις στα μεγάλα σαλόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι

25 Ιουνίου 2020

Η Ελλάδα και οι Ειδικές Διαδρομές της βρίσκονται και πάλι στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Όχι όπως τις ξέραμε κατά το παρελθόν, αλλά μέσω μιας καινούργιας ιδέας που πριν από 12 μήνες εξέφρασε ο επικεφαλής της Ford M-Sport Ρίτσαρντ Μίλενερ. 

Η ιδέα αναφέρει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δοκιμών για όλες τις ομάδες όπου θα πλαισιώνεται και από ενημέρωση προς τα διεθνή ΜΜΕ καθώς τώρα οι δοκιμές γίνονται «κρυφά» από τις εργοστασιακές ομάδες (με την άδεια της FIA φυσικά) και δεν υπάρχει η ανάλογη προβολή. 

Το τι ακριβώς ανάρτησε το Dirt Fish στις επόμενες γραμμές.  Η ιδέα για μια συγκεκριμένη περίοδο δοκιμών για όλες τις ομάδες συζητήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Όμως με την πανδημία που ανέτρεψε τα πάντα και η επανεκκίνηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί για Αύγουστο ή Σεπτεμβρίο ο WRC Promoter υπέβαλε πρόταση για διεξαγωγή τριών ημερών δοκιμών με κέντρο την πόλη του Λουτρακίου που έχει φιλοξενήσει το ράλι της Ακρόπολης.

Η ιδέα έχει ως εξής. Για να μειωθεί το κόστος δοκιμών για τις ομάδες και να προσφέρει μια απτή διαφημιστική απόδοση τα πληρώματα θα χωριστούν σε τρεις ομάδες των τριών, με κάθε ομάδα να φτάνει στην Αθήνα μια ημέρα πριν από τη δοκιμή τους όπου θα  λάβει μέρος σε μια διαφημιστική δραστηριότητα εκείνο το απόγευμα. Στο τέλος κάθε ημέρας ο WRC Promoter θα προβάλλει  ζωντανή συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών με τους οδηγούς να αναλύουν τα των δοκιμών.  

Από τους βασικούς αρχιτέκτονες αυτής της ιδέας εδώ και ένα χρόνο ήταν ο Ρίτσαρντ Μίλενερ   επικεφαλής της ομάδας M-Sport ο οποίος τόνισε και τα εξής:  

«Πηγαίνουμε και κάνουμε τις δοκιμές μας, ακολουθούμε το δικό μας πράγμα, τελειώνουμε τις δοκιμές και πηγαίνουμε σπίτι. Το κυριότερο ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά ότι ήμασταν εκεί και κάναμε δοκιμές. Εάν δεν ήταν το DirtFish, κανείς δεν θα γνώριζε ότι διεξήχθησαν δοκιμές στη Φινλανδία» σχολίασε ο Μίλενερ. Και φυσικά η προσπάθεια διεξαγωγής δοκιμών WRC στην Ελλάδα έρχεται με την ευλογία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που πριν από λίγα 24ωρα με φόντο τον Ιερό Βράχο ανακοίνωσε την πρόθεση σύστασης για την «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού».

Ο υφυπουργός σχολίασε τα εξής για την πρόταση δοκιμών των ομάδων WRC στη χώρα μας στο Dirt Fish  «Tο κράτος δημιούργησε ένα ειδικό σώμα με εμβληματικές προσωπικότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσώπους όλων των τομέων που συμμετέχουν στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο σκοπός αυτού του ειδικού φορέα είναι να διεκδικήσει και να οργανώσει διεθνείς εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει κάθε είδους σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, όπως έχει επιτύχει στο παρελθόν. Επιπλέον, η μέχρι στιγμής αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας την καθιστά μια ασφαλή χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παραμένει ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός για οδηγούς και ομάδες. ”

Η ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίζει γρήγορα την πανδημία, καθιστά τη χώρα μια ελκυστική και εφαρμόσιμη επιλογή για να δοκιμάσουν οι ομάδες. Η Ελλάδα είχε αναφέρει μόνο 3302 περιπτώσεις COVID-19 με μόνο 190 θανάτους. Αυτό μεταφράζεται σε 308 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο άτομα, τη στιγμή που η Βρετανία είχε 4.609 ανά εκατομμύριο. Η κυβέρνηση της Αθήνας επαινέθηκε ευρέως για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για την ενίσχυση της υγειονομικής υπηρεσίας της χώρας.

Αυτά λοιπόν αναρτήθηκαν στο Dirt Fish και αναμένουμε τις εξελίξεις, όπου εκτός των άλλων θα φέρουν και έναν σημαντικό τζίρο στην περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι δοκιμές.    

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 25 Ιουνίου 2020

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

WRC, ράλι Ιπρ, πρεμιέρα για τα νέα Hyundai i20 Rally2

WRC, ράλι Ιπρ, πρεμιέρα για τα νέα Hyundai i20 Rally2

Στο ράλι Ιπρ, ο αγώνας του Βελγίου επι ασφάλτινων Ειδικών Διαδρομών οι Jari Huttunen-Mikko Lukka με τον αριθμό 21 και οι Oliver Solberg-Aaron Johnston με τον αριθμό 24 θα οδηγήσουν για πρώτη φορά τα νέα Hyundai i20 Rally2. Παρά το γεγονός ότι η Hyundai Motorsport είχε...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Ιπρ με ρεκόρ συμμετοχών

WRC, ράλι Ιπρ με ρεκόρ συμμετοχών

Για πρώτη φορά το Βέλγιο φιλοξενεί αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι συμμετοχές άγγιξαν τις 108 από 35 χώρες. Παρά το γεγονός ότι το ράλι Ιπρ ξεκίνησε την ιστορία του το 1965, εντούτοις ποτέ δεν αποτέλεσε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο αγώνας είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
O όμιλος Ιατρικού Αθηνών υποστηρικτής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

O όμιλος Ιατρικού Αθηνών υποστηρικτής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η συνεργασία του ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Οργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 έγκειται στην ολοκληρωμένη προσφορά ιατρικών καλύψεων, διακομιδών και παροχή πρώτων βοηθειών, σε τυχόν ιατρικές ανάγκες και περιστατικά που θα προκύψουν, για όλους...

Διαβάστε Περισσότερα