Volvo: Συγκλονιστικές ιστορίες που ευαισθητοποιούν σε θέματα οδικής ασφάλειας (video)

15 Οκτωβρίου 2020

Η πανδημία του Covid-19 έφερε στις ζωές μας την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου σε κλειστούς χώρους, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που αρνούνται να υπακούσουν και θεωρούν περιττό να τη φορέσουν.

Ο άνθρωπος από τη φύση του αντιδρά σε οτιδήποτε καινούργιο αλλάζει τις καθημερινές του συνήθειες. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το μακρινό 1959 όταν η Volvo παρουσίασε τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων που είχε αναπτύξει ο μηχανικός της Νιλς Μπόλιν. Πολλοί υποδέχτηκαν την  ιδέα της σουηδικής εταιρείας με σκεπτικισμό, με έντονες αμφιβολίες ακόμα και με θυμό.

Από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που ακούγονταν τότε ήταν «παραβιάζει τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα», «είναι καλύτερο να πεταχτείς έξω παρά να παγιδευτείς μέσα», «το να φοράς ζώνη ασφαλείας είναι μια τρομακτική ιδέα».

Δείτε επίσης: H Volvo απαντά σε απορίες για τα παιδικά καθίσματα.

Έχουν περάσει 61 χρόνια αλλά μόλις μια δεκαετία πριν ο νόμος επέβαλε ότι οι ζώνες ασφαλείας θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αυτοκινήτου, παρότι έχουν σώσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές. Ακόμα και σήμερα πολλοί οδηγοί αρνούνται να δέσουν τη ζώνη ασφαλείας και εφευρίσκουν διάφορα «κόλπα» για να μην ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος.

Στόχος της Volvo πάντως είναι να σώσει ακόμα ένα εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές ξεκινώντας την εκστρατεία ονόματι “A Million More“. Για το λόγο αυτό δε σταματά ποτέ να μεριμνά για την ασφάλεια και έτσι πήρε τη γενναία απόφαση στις αρχές του 2020 να επιβάλει σε όλα τα νέα της μοντέλα όριο μέγιστης ταχύτητας 180 χλμ./ώρα. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η υπερβολική ταχύτητα είναι από τις βασικότερες αιτίες σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

Το επόμενο βήμα της είναι να εγκαθιστά κάμερα στο εσωτερικό κάθε νέου μοντέλου, ώστε να προλαμβάνει την απόσπαση προσοχής και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Για όσους ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ανεύθυνη οδήγηση και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας μπορεί να κοστίζει ζωές, ας ακούσουν τις ιστορίες των ανθρώπων στο παρακάτω video.

Μια τεράστια ουλή στο μέτωπο, ήχοι από λαμαρίνες που τσαλακώνονται και η εικόνα του αναίσθητου αδελφού μετά τη σύγκρουση θα θυμίζουν πάντα στους ανθρώπους αυτούς πόσο πολύτιμη είναι η ζώνη ασφαλείας.

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 15 Οκτωβρίου 2020

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Σε ποιόν δρόμο μπήκαν οι πρώτες κάμερες για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη;

Σε ποιόν δρόμο μπήκαν οι πρώτες κάμερες για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη;

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη τοποθέτηση του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβίαση ερυθρού σηματοδότη σε μία από τις πιο κεντρικές αρτηρίες της Αττικής. Ο λόγος για την Λεωφόρο Ποσειδώνος, έναν δρόμο στον οποίο το φαινόμενο έχει λάβει δραματικές διαστάσεις με τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Φουλ για βραβείο

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Φουλ για βραβείο

Ανάμεσα σε 6 αεροδρόμια σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Καζακστάν, Νέα Ζηλανδία, και Φιλιππίνες βρίσκεται και το «Ελ. Βενιζέλος» διεκδικώντας το πολύ σημαντικό βραβείο “Prix Versailles Airports 2021”. Ο Δ.Α.Α συμμετέχει λόγω της της νέας πτέρυγας στο νότιο άκρο του τερματικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Κόβει μαχαίρι το τσιγάρο στους εργαζόμενους της η Skoda

Κόβει μαχαίρι το τσιγάρο στους εργαζόμενους της η Skoda

Μια από τις βλαπτικές για την υγεία του ανθρώπου συνήθειες είναι το κάπνισμα, το οποίο ευθύνεται για πολλές ασθένειες. Η Skoda λοιπόν θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων της, αποφάσισε να τους απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα, σε όλους τους χώρους των...

Διαβάστε Περισσότερα