Volvo: Πώς προσφέρει τον καθαρότερο αέρα καμπίνας; (video)

15 Σεπτεμβρίου, 2020

Κάθε μέρα ο άνθρωπος παίρνει περίπου 23.000 ανάσες, ωστόσο ο αέρας που εισπνέουμε δεν είναι πάντα καθαρός, εξαιτίας της μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο εξωτερικός αέρας όμως εισέρχεται και στην καμπίνα του αυτοκίνητου μας. Για το λόγο αυτό η Volvo ανέπτυξε ένα καινοτόμο σύστημα καθαρισμού του αέρα. Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία η νέα τεχνολογία, ονόματι “Advanced Air Cleaner”, διαθέτει έναν αισθητήρα που μετρά τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων PM 2.5 στο εσωτερικό της καμπίνας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα άλλο αυτοκίνητο της αγοράς αυτή τη στιγμή δεν προσφέρει ανάλογη πληροφόρηση. Η τεχνολογία “Advanced Air Cleaner” θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 60 και 90 που έχουν κατασκευαστεί από την άνοιξη και μετά. Χάρη σε ένα φίλτρο με βάση συνθετικές ίνες και στον ιονισμό, έως και 95% όλων των αιωρούμενων σωματιδίων  PM 2.5 διατηρούνται έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου.

Στην Κίνα, όπου οι μετρήσεις για τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων PM 2.5 είναι τακτικές και καλά εδραιωμένες, οι οδηγοί των Volvo θα μπορούν να συγκρίνουν την ποιότητα του αέρα μέσα στην καμπίνα με αυτήν του εξωτερικού περιβάλλοντος.

 

 

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο πολλές αστικές περιοχές υποφέρουν από τα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων PM 2.5, τα οποία υπερβαίνουν τα συνιστώμενα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όταν ο οδηγός αναπνέει καθαρό αέρα δεν περιορίζονται μόνο οι αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία του, αλλά αυξάνεται η συγκέντρωση του πίσω από το τιμόνι, επομένως και η ασφάλεια. Μάλιστα μέσω της εφαρμογής “Volvo On Call” οι οδηγοί μπορούν από το smartphone τους να πραγματοποιήσουν έναν επιπλέον καθαρισμό του αέρα εντός της καμπίνας πριν επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο τους. Στη συνέχεια η εφαρμογή ενημερώνει τους οδηγούς για τα πραγματικά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων  PM 2.5 εντός της καμπίνας, μετά τον καθαρισμό.

 

 

 

 

 

Πέρα από τη νέα τεχνολογία “Advanced Air Cleaner” η Volvo θέτει αυστηρές προδιαγραφές στους προμηθευτές της, ώστε να μην εκπέμπονται μυρωδιές από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα, ενώ συνεργάζεται στενά με διάφορα πανεπιστήμια και ινστιτούτα πάνω σε μελέτες για τη χρήση υλικών με αυστηρά πρότυπα για τις αλλεργίες.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 15 Σεπτεμβρίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

H διαδικασία διήρκεσε 30 λεπτά για την hyperpole των 6 της κάθε κατηγορίας. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε αυτός ο κανονισμός της hyperpole  όπου οι 6 ταχύτεροι συνδυασμοί της κάθε κατηγορίας μονομαχούν για την pole- position (της κάθε κατηγορίας) για 30 λεπτά έχοντας...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

Το ράλι Τουρκίας, 5ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκίνησε με το 1ο σκέλος να περιλαμβάνει δύο Ειδικές Διαδρομές, μήκους 13,9 χλμ. όπου ταχύτεροι ήταν ποι Νεβίλ-Γκιλσούλ και η δεύτερη μήκους 11.32 χλμ. με τους Οζιέ-ινγκρασιά να «κόβουν» πρώτοι το νήμα. Ετσι...

Διαβάστε Περισσότερα
Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

H πανδημία του Covid-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων μας, ενώ εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε οι μετακινήσεις μας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου η πολυκοσμία μπορεί να αποδειχτεί άκρως επικίνδυνη, αλλά και στα προσωπικά...

Διαβάστε Περισσότερα