Volkswagen: Τι να προσέξετε όσοι θα ταξιδέψετε οδικώς για διακοπές

3 Αυγούστου, 2020

Μπήκαμε στον Αύγουστο, ο μήνας που παραδοσιακά οι περισσότεροι παίρνουν την άδεια τους και φεύγουν για τις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές τους διακοπές.

Φέτος όμως λόγω της πανδημίας τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Για την αποφυγή του συνωστισμού σε πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα αρκετοί έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν οδικώς σε χερσαίους προορισμούς.

Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.  Σύμφωνα με την Αμερικανική Αυτοκινητιστική Ένωση (ΑΑΑ) εκτιμάται ότι το 97% των καλοκαιρινών ταξιδιών στις Η.Π.Α θα πραγματοποιηθούν με αυτοκίνητο. Πιο αναλυτικά, υπολογίζεται ότι 683 εκατομμύρια οδικά ταξίδια θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

H Volkswagen λοιπόν μας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, ώστε να κάνουμε το ταξίδι με το αυτοκίνητο ακόμα πιο ασφαλές. Σε ένα πολύωρο ταξίδι οι στάσεις είναι επιβεβλημένες, όμως θα πρέπει να είστε και εδώ προσεκτικοί. Αποφύγετε πολυσύχναστους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) όπου σταματάνε πολλά λεωφορεία γεμάτα κόσμο. Αν χρειαστεί να κάνετε στάση εκεί φροντίστε να έχετε μαζί σας προστατευτική μάσκα προσώπου (πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους), αντισηπτικό υγρό και να κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω είδη ατομικής προστασίας ενδέχεται στην επαρχία να μην υπάρχουν στην ίδια αφθονία όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μπορείτε επίσης να έχετε γεμίζει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου (βέβαια μπορεί να χρειαστεί και δεύτερος ανεφοδιασμός) για να αποφύγετε στάση σε πρατήριο υγρών καυσίμων και περαιτέρω επαφές, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε από το σπίτι με νερά και σνακ.

Πριν την αναχώρηση περάστε μια βόλτα από το συνεργείο για έναν τεχνικό προληπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου, τσεκάρετε τη στάθμη των υγρών, τους υαλοκαθαριστήρες, το φαρμακείο, το προειδοποιητικό τρίγωνο και την ημερομηνία λήξης του πυροσβεστήρα.

Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα τα τηρούμε τα όρια ταχύτητας, να μην κάνουμε επικίνδυνες προσπεράσεις και να μην καταναλώνουμε αλκοόλ πριν πιάσουμε τιμόνι. Τέλος, καλό θα ήταν να αποφύγουμε προορισμούς όπου έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα αύξηση των κρουσμάτων. Όπου και αν πάτε, με όποιο μεταφορικό μέσο, να περάσετε καλά και ξεκούραστα, ενώ εξαρτάται από όλους μας να επιστρέψουμε ασφαλείς…

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 3 Αυγούστου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

H διαδικασία διήρκεσε 30 λεπτά για την hyperpole των 6 της κάθε κατηγορίας. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε αυτός ο κανονισμός της hyperpole  όπου οι 6 ταχύτεροι συνδυασμοί της κάθε κατηγορίας μονομαχούν για την pole- position (της κάθε κατηγορίας) για 30 λεπτά έχοντας...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

Το ράλι Τουρκίας, 5ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκίνησε με το 1ο σκέλος να περιλαμβάνει δύο Ειδικές Διαδρομές, μήκους 13,9 χλμ. όπου ταχύτεροι ήταν ποι Νεβίλ-Γκιλσούλ και η δεύτερη μήκους 11.32 χλμ. με τους Οζιέ-ινγκρασιά να «κόβουν» πρώτοι το νήμα. Ετσι...

Διαβάστε Περισσότερα
Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

H πανδημία του Covid-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων μας, ενώ εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε οι μετακινήσεις μας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου η πολυκοσμία μπορεί να αποδειχτεί άκρως επικίνδυνη, αλλά και στα προσωπικά...

Διαβάστε Περισσότερα