Toyota: Η συσκευή που μειώνει τη διασπορά του Covid-19

25 Νοεμβρίου 2020

Από τον περασμένο Μάρτιο η Toyota είχε ριχτεί με όλες τις δυνάμεις της στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η ιαπωνική εταιρεία χρησιμοποίησε τις παραγωγικές τις ικανότητες για την κατασκευή μασκών και ασπίδων προσώπου, προστατευτικού υγειονομικού υλικού και συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας των αερομεταφερόμενων σταγονιδίων εντός των οχημάτων.

Toyota: Η απίστευτη επίδοση του GR Yaris στο Νίρμπουργκρινγκ (video)

Η Toyota τώρα μας παρουσιάζει το “Shodoku Taishi”, το οποίο σημαίνει «πρεσβευτής των απολυμαντικών». Όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες πρόκειται για μια απλή αλλά έξυπνη συσκευή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μη ακουμπούν με το χέρι το επάνω τμήμα του  απολυμαντικού, αλλά να του ασκούν πίεση μέσω του ποδιού. Έτσι αποφεύγεται η επαφή πολλών χεριών πάνω στην ίδια επιφάνεια, συνεπώς περιορίζεται και η μεταφορά μικροβίων.

Το εν λόγω σταντ με το απολυμαντικό υγρό χεριών κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου Απριλίου με πρωτοβουλία υπαλλήλων στα εργοστάσια της Toyota, οι οποίοι ήθελαν με κάποιο τρόπο να αποτρέψουν μολύνσεις μεταξύ των συναδέλφων τους. Στη συνέχεια το καινοτόμο σταντ με το απολυμαντικό υγρό χεριών χρησιμοποιήθηκε σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, σε αντιπροσωπείες και στα κεντρικά γραφεία της Toyota, η οποία κατέγραφε τις διάφορες απόψεις όσων το χρησιμοποιούσαν.

Η βελτίωση του δεν άργησε να έρθει και με ορισμένες τροποποιήσεις τα εξαρτήματα του πλέον μπορούν να βγαίνουν για να καθαρίζονται, μπορούν να το χρησιμοποιούν και όσοι μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ μειώθηκε το βάρος του από τα περίπου 6 κιλά στα 3,2 κιλά (συμπεριλαμβανομένου του δοχείου με το απολυμαντικό υγρό).

 

 

Η Toyota από 1η Δεκεμβρίου θα αρχίσει να πουλάει στους εκθεσιακούς της χώρους στην Ιαπωνία το σταντ απολυμαντικού υγρού χεριών στην τιμή των 8.000 γιεν, δηλαδή περίπου στα 64 ευρώ. Σε μηνιαία βάση το τμήμα εξαρτημάτων της Toyota θα κατασκευάζει 2.000-2.500 σταντ απολυμαντικού υγρού χεριών.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 25 Νοεμβρίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Toyota: Άντεξε ο ιαπωνικός κολοσσός στις δυσκολίες του 2020;

Toyota: Άντεξε ο ιαπωνικός κολοσσός στις δυσκολίες του 2020;

Ήρθε και η σειρά της Toyota να ανακοινώσει πόσο οχήματα πούλησε το 2020, επομένως θα δούμε κατά πόσο επηρεάστηκε ο ιαπωνικός κολοσσός από την πανδημία του Covid-19. Αρχικά να πούμε ότι η Toyota Motor Ευρώπης είναι υπεύθυνη για όλες τις χώρες της Δυτικής, Κεντρικής και...

Διαβάστε Περισσότερα
Audi A1 35 TFSI S tronic citycarver: Tι συμβαίνει με την απόσταση από το έδαφος

Audi A1 35 TFSI S tronic citycarver: Tι συμβαίνει με την απόσταση από το έδαφος

Σας φαίνεται διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα Α1; Δεν έχετε κάνει λάθος. Αυτή η έκδοση με το logo citycarver φέρει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το κάνουν πιο επιθετικό από τις απλές εκδόσεις του Α1. Ο κύριος λόγος είναι η κατά τέσσερα εκ. μεγαλύτερη  απόσταση του...

Διαβάστε Περισσότερα
Ποια νεαρή «σοφερίνα» θα συνεχίσει την ιστορία των Λέλα Λομπάρτι, Ντεζιρέ Γουϊλσον, Τζιοβάνα Αμάτι στη Formula 1

Ποια νεαρή «σοφερίνα» θα συνεχίσει την ιστορία των Λέλα Λομπάρτι, Ντεζιρέ Γουϊλσον, Τζιοβάνα Αμάτι στη Formula 1

Aυτές οι τρείς «σοφερίνες» είναι οι περισσότερες γνωστές στον πολύχρωμο κόσμο της Formula 1. Δύο Ιταλίδες, οι Λομπάρτι, Αμάτι, μια Νοτιαφρικάνα η Γουίλσον μαζί με την Βρετανία Ντιβίνα Γκαλίκα (1976-1978 Surtees, Hesketh) και την επίσης Ιταλίδα Μαρία Τερέζα Ντε Φίλιπς,...

Διαβάστε Περισσότερα