Toyota: 29.999.999 οχήματα+αυτό το Sienna (video)

15 Φεβρουαρίου 2021

Toyota

Ήταν το 1986 όταν η Toyota ξεκίνησε να κατασκευάζει τη δημοφιλέστατη μέχρι σήμερα Corolla στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Μετά από 35 χρόνια η ιαπωνική εταιρεία μετράει πλέον δέκα εργοστάσια στις Η.Π.Α. και άλλα δεκατέσσερα στη Βόρεια Αμερική. Σημειώνεται ότι η Toyota έχει κάνει απόβαση στις Η.Π.A εδώ και 60 χρόνια. Παράλληλα έχει ανακοινώσει ότι κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2017-2021 θα επενδύσει, για την εδραίωση και την επέκταση της στις Η.Π.Α, συνολικά 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι το ανθρώπινο δυναμικό της μαζί με της θυγατρικής Lexus στην Αμερική αγγίζει τους 36.000 υπαλλήλους, οι οποίοι απασχολούνται με τη σχεδίαση, παραγωγή, μηχανική και διανομή των οχημάτων.

Toyota

Σήμερα θα επισκεφτούμε νοερά το εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Πρίνστον της Ιντιάνα. Για την ανάπτυξη και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του επένδυσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ άνοιξε 550 νέες θέσεις εργασίας.

Από τη γραμμή παραγωγή του εν λόγω εργοστασίου λοιπόν κύλισε πρόσφατα το ανανεωμένο Sienna που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες.  Η κατασκευή του οδήγησε την Toyota σε ένα σημαντικό ρεκόρ. Μαζί με το συγκεκριμένο Sienna έχει κατασκευάσει στις Η.Π.Α συνολικά 30 εκατομμύρια οχήματα.

 

Toyota: Εκεί που σταματά το εκχιονιστικό συνεχίζει αυτό το Hilux

 

Το Sienna είναι ένα από τα πιο «αμερικάνικα» μοντέλα της Toyota. Τί εννοούμε; Το ιαπωνικό μίνιβαν σχεδιάστηκε από τα CALTY Design Studios που βρίσκονται στην Καλιφόρνια στο Μίσιγκαν. Επιπλέον αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στο Μίσιγκαν από το τοπικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Toyota

Να πούμε ακόμα ότι το Sienna είναι το πρώτο στην κατηγορία του που προσφέρεται με υβριδική τεχνολογία. Τα τελευταία 21 χρόνια στην Αμερική η Toyota είναι παραδοσιακά πρώτη στις πωλήσεις υβριδικών, εξηλεκτρισμένων και με κυψέλες καυσίμου οχημάτων. Η γκάμα της περιλαμβάνει σήμερα συνολικά (μαζί με τα Lexus) 16 μοντέλα με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Οι σχετικές αθροιστικές της πωλήσεις το διάστημα αυτό ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια οχήματα.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 15 Φεβρουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο σκοπεύει να κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια η Volkswagen, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ralf Brandstätter. Η Volkswagen με αυτό το νέο μικρό μοντέλο θέλει να πετύχει δύο στόχους ταυτόχρονα. Από τη μία θα φέρει την...

Διαβάστε Περισσότερα
Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Το μακρινό 1905 οι ιδρυτές της Skoda, Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ, αποφάσισαν να σταματήσουν την κατασκευή ποδηλάτων. Το επόμενο βήμα τους ήταν η ενασχόληση με τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. Την ίδια χρονιά κατασκεύασαν το πρώτο τους όχημα, το Voiturette...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Την FW43B, δηλαδή το μονοθέσιο του 2021 παρουσίασε η Williams όμως επρόκειτο για μια διαφορετική παρουσίαση, για όλους τους λάθος λόγους. Αρχικά το livery είναι αρκετά ιδιαίτερο και θα κάνει το μονοθέσιο αρκετά ξεχωριστό στα μάτια του κοινού. Το μόνο για το οποίο...

Διαβάστε Περισσότερα