Τα Tesla σώζουν από τον χιονιά, όσο απίθανο και αν φαίνεται

19 Φεβρουαρίου 2021

Τα Tesla σώζουν από τον χιονιά

Τα Tesla σώζουν από τον χιονιά. Μπορεί να φαίνεται παράξενος ο τίτλος, όμως θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ήταν ικανό να σώσει κάποιον κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας, με τρόπο πολύ καλύτερο συγκριτικά με ένα που χρησιμοποιεί συμβατικά καύσιμα;

Το Τέξας χτυπήθηκε από μία πολύ δυνατή κακοκαιρία, όμως όσοι έχουν αυτοκίνητα ή μπαταρίες της Tesla έχουν επηρεαστεί λιγότερο.

 

Πώς γίνεται όμως το αυτοκίνητό σου να σε σώσει από τον χιονιά;

Στην Ελλάδα μπορεί να είχαμε το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδεια” η οποία προκάλεσε προβλήματα, αφήνοντας πολλά σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό, όμως μεγάλο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου δέχτηκε στο τελευταίο διάστημα χτυπήματα από κακοκαιρίες.

Μία από τις περισσότερο επηρεασμένες περιοχές είναι το Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επειδή πρόκειται για πολιτεία που βρίσκεται στα νότια της χώρας, οι άνθρωποι αλλά και ο κρατικός μηχανισμός δεν έχουν συνηθίσει να βρίσκονται αντιμέτωποι με τόσο μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι οι διακοπές ηλεκτροδότησης, αλλά και το πάγωμα του νερού στις σωληνώσεις λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Έτσι, σε πολλά σπίτια οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ρεύμα, ούτε σε καθαρό, τρεχούμενο νερό.

Μάλιστα τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, ώστε κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εκείνοι οι οποίοι έχουν κάπως μικρότερα προβλήματα είναι όσοι έχουν αυτοκίνητο της Tesla, Powerwall (μπαταρίες οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας ώστε να τροφοδοτήσουν ένα σπίτι ακόμα και για μέρες) και φωτοβολταϊκά συστήματα.

 

Βλέπετε, εάν κάποιος έχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί πάντα να μπει μέσα σε αυτό ώστε να ζεσταθεί.

Στην Αμερική είναι πάρα πολλοί εκείνοι που έχουν τα αυτοκίνητά τους σε γκαράζ. Ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κλειστό γκαράζ, καθώς μετά από λίγο οι επιβάτες θα δηλητηριαστούν από τους αέριους ρύπους. Αντίθετα, με ένα ηλεκτρικό αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει.

Ο λόγος που αναφερόμαστε κυρίως στα Tesla είναι γιατί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών που κυκλοφορούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όμως το ίδιο ισχύει για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες Powerwall μπορεί να υπάρχουν ανταγωνιστικές προτάσεις, όμως είναι περιορισμένες.

Σίγουρα ο συνδυασμός φωτοβολταϊκού συστήματος, μπαταριών και ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ο βέλτιστος, όμως ακόμα και μόνο το τελευταίο να διαθέτει κάποιος κάτοικος του Τέξας αυτή τη στιγμή, έχει ένα μέρος να ζεσταθεί.

 

Βλέποντας αυτά τα περιστατικά είναι πολλοί εκείνοι που δηλώνουν στο Twitter ότι σκέφτονται να εγκαταστήσουν και στο δικό τους σπίτι παρόμοια συστήματα.

Οι πολίτες εκτιμούν ότι η πολιτεία του Τέξας δεν πρόκειται να λάβει μέτρα ώστε να μη συμβεί κάτι αντίστοιχο αν υπάρξουν παρόμοιες συνθήκες στο μέλλον, επειδή πρόκειται για περιστατικά που δε συμβαίνουν συχνά. Έτσι, οι πολίτες αναφέρουν πως θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην τους συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο.

Μελλοντικά τα αυτοκίνητα αναμένεται να μπορούν να συνδέονται στο δίκτυο όχι μόνο για να τραβήξουν ρεύμα, αλλά και για να δώσουν το φορτίο που έχουν στις μπαταρίες τους, σε έκτακτες περιπτώσεις όπως αυτή στο Τέξας.

Παράλληλα, πολλά μοντέλα εκτός από θύρες USB διαθέτουν και κανονική πρίζα, οπότε μπορούν να τροφοδοτήσουν ηλεκτρικές συσκευές. Σε ανάλογες περιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι θερμαντικά σώματα ή ακόμα και εστίες για λιώσιμο του χιονιού και βράσιμο του νερού, ώστε να είναι ασφαλές για να το πιει κάποιος.

Τελικά η τεχνολογία μερικές φορές λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε, ενώ ο τίτλος θα μπορούσε να αλλάξει και πλέον αντί να λέει “Τα Tesla σώζουν από τον χιονιά”, θα μπορούσε να είναι “τα ηλεκτρικά σώζουν από τον χιονιά”.

 

Δείτε ακόμα

Tesla: Ο παράξενος τρόπος που βγάζει λεφτά

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 19 Φεβρουαρίου 2021

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Δύο Hyundai i20 R5 με πληρώματα τους Breen-Nagle και Crugnola-Ometto έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, 1:24.8 και 1:25.8 αντίστοιχα στην Υπερειδική των 2 χλμ. με την οποία άνοιξε η αυλαία του ράλι Σαν Ρέμο. 2ος γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος Τρίτοι ταχύτεροι οι...

Διαβάστε Περισσότερα
Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Έχει πάρει φόρα η Volkswagen σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα και δε σταματά. Ετοιμάζεται λοιπόν να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα με αμάξωμα δύο εκδόσεων. Ο λόγος για το ID.6 σε έκδοση Χ αλλά και σε Cross που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι...

Διαβάστε Περισσότερα
Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Παίρνεις την Mercedes-AMG, βρίσκεις μια αλάνα, ένα άδειο parking ή κάποιον άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο (ιδανικά πας σε πίστα αλλά...) και αρχίζεις να καις τα πίσω λάστιχα σε ένα ατέλειωτο drift. Πώς θα σου φαινόταν όταν φύγεις να έχεις και φορτισμένη μπαταρία για...

Διαβάστε Περισσότερα