Seat: Γυαλιά για οδηγούς ή μυστικούς πράκτορες;

19 Φεβρουαρίου 2021

Seat

Σίγουρα αυτά τα γυαλιά της Seat με τις περίεργες μαύρες κουκκίδες στο φακό δεν είναι ότι πιο κομψό και μοντέρνο μπορεί να φορέσει ο οδηγός.

Ωστόσο το Τμήμα Έξυπνης Ποιότητας της ισπανικής εταιρείας δε στοχεύει στο στυλ, αλλά στην ασφάλεια. Πώς λοιπόν μπορούν αυτά τα ιδιαίτερα γυαλιά να βοηθήσουν τον οδηγό; Σύμφωνα με τη Seat τα εν λόγω γυαλιά δεν είναι μυωπίας, ούτε έχουν αναπτυχθεί για κάποια άλλη πάθηση των ματιών.

Μπορούν να παρακολουθούν διαρκώς το βλέμμα του οδηγού εν κινήσει και να εντοπίζουν που εστιάζει και για πόσο χρόνο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω υπέρυθρων αισθητήρων, εικόνων υψηλής ανάλυσης και ενός εξελιγμένου αλγόριθμου. Παρατηρήστε επίσης την ενσωματωμένη κάμερα στο κέντρο του σκελετού.

Seat

Τα δεδομένα που λαμβάνει η Seat από τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις με τα οχήματα θα τη βοηθήσουν, ώστε να σχεδιάσει με ακόμα πιο εργονομικό τρόπο το εσωτερικό των μελλοντικών της οχημάτων.

Για παράδειγμα, ο οδηγός θα μπορεί με μια μόνο ματιά να εντοπίζει το κουμπί ή το διακόπτη που ψάχνει στην κεντρική κονσόλα ή στο πολυλειτουργικό τιμόνι. Παράλληλα επιθυμία είναι να μειωθεί και ο χρόνος χειρισμού της κεντρικής οθόνης αφής, η οποία υπάρχει πλέον σε κάθε σύγχρονο μοντέλο.

 

Seat: Πώς πρέπει να οδηγούμε στους κυκλικούς κόμβους;

 

Τα έξυπνα γυαλιά της Seat θα αποκαλύψουν που εκτιμούν οι οδηγοί ότι θα συναντήσει το βλέμμα τους την εκάστοτε ένδειξη.  Η Seat δοκιμάζει τα γυαλιά αυτά με τη βοήθεια διάφορων οδηγών με τον εξής τρόπο.

Κάποιος τεχνικός ζητάει από τον οδηγό για παράδειγμα να ανεβάσει τη θερμοκρασία του κλιματισμού ή να αλλάξει σταθμό στο ραδιόφωνο. Στη συνέχεια αναλύεται ποιο τμήμα της οθόνης κέντρισε πρώτα το βλέμμα του. Επιπλέον πόσο χρόνο χρειάστηκε για να εκτελέσει την εντολή.

Seat

Η έρευνα αυτή παλιότερα διεξάγονταν με απλές ερωτήσεις προς τους οδηγούς. Όμως ο ανθρώπινος εγκέφαλος συχνά παραπλανά. Ενώ νομίζουμε ότι ψάχνουμε κάτι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αυτό δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι η απόσπαση προσοχής του οδηγού από το δρόμο είναι μια από τις συχνότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 19 Φεβρουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο σκοπεύει να κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια η Volkswagen, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ralf Brandstätter. Η Volkswagen με αυτό το νέο μικρό μοντέλο θέλει να πετύχει δύο στόχους ταυτόχρονα. Από τη μία θα φέρει την...

Διαβάστε Περισσότερα
Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Το μακρινό 1905 οι ιδρυτές της Skoda, Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ, αποφάσισαν να σταματήσουν την κατασκευή ποδηλάτων. Το επόμενο βήμα τους ήταν η ενασχόληση με τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. Την ίδια χρονιά κατασκεύασαν το πρώτο τους όχημα, το Voiturette...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Την FW43B, δηλαδή το μονοθέσιο του 2021 παρουσίασε η Williams όμως επρόκειτο για μια διαφορετική παρουσίαση, για όλους τους λάθος λόγους. Αρχικά το livery είναι αρκετά ιδιαίτερο και θα κάνει το μονοθέσιο αρκετά ξεχωριστό στα μάτια του κοινού. Το μόνο για το οποίο...

Διαβάστε Περισσότερα