Seat: Δύσκολη υπόθεση η επιβίβαση παιδιών στο αυτοκίνητο (video)

11 Σεπτεμβρίου, 2020

Το ρολόι δείχνει 07:55 το πρωί και σε πολλά σπίτια καθημερινά διεξάγεται μια μικρή «μάχη» ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά.

Ξύπνημα, ντύσιμο, πρωινό και έπειτα οι μικροί μας φίλοι πρέπει να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο για να πάνε σχολείο. Εδώ λοιπόν αρχίσουν τα δύσκολα για τους γονείς καθώς πρέπει να πείσουν τα τέκνα τους να εισέλθουν γρήγορα στο αυτοκίνητο. Ο χρόνος πιέζει, πρέπει να δεχτούν το παιδικό κάθισμα, τη ζώνη ασφαλείας και ταυτόχρονα να χωρέσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια που δεν αποχωρίζονται ποτέ.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Seat σε Ισπανία, Γερμανία και Βρετανία οι γονείς σε ετήσια βάση δαπανούν 96 ώρες ή αν προτιμάτε 4 ολόκληρες μέρες στην διαδικασία εισόδου των παιδιών τους στο αυτοκίνητο.

Προκειμένου να αντισταθμίσουν το συγκεκριμένο χρόνο οι γονείς υπολογίζουν καθημερινά ότι θα χρειαστούν 20 επιπλέον λεπτά, ενώ ορισμένοι επιμηκύνουν το πρόγραμμα τους κατά 40 ολόκληρα λεπτά, ώστε να βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος.

 

 

 

Παράλληλα το 41% δήλωσαν ότι τα παιδιά ηλικίας δυο έως τριών ετών είναι περισσότερο ατίθασα όταν ανοίγει η πίσω πόρτα του αυτοκινήτου. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που καθυστερούν τα παιδιά να ετοιμαστούν είναι ότι τελευταία στιγμή θέλουν να πάνε τουαλέτα, ενώ χρονοβόρο είναι να φορέσουν παπούτσια και μπουφάν.

Για επιταχύνουν τη διαδικασία συχνά οι γονείς επιχειρούν να δωροδοκήσουν τα παιδιά, καθώς τους υπόσχονται ότι όταν φτάσουν στον προορισμό θα τους επιτρέψουν να παίξουν με το tablet, να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή θα τα αφήσουν να φάνε γλυκά.

Βέβαια το αποτέλεσμα είναι συχνά οι γονείς να αργούν να φτάσουν στην εργασία τους. Το 55% των Ισπανών δήλωσε ότι καθυστερεί τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ ένας στους τρεις Βρετανούς αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο μόνο το 23% των Γερμανών αργεί στην εργασία.

Αντιμέτωποι καθημερινά με την αγχωτική αυτή διαδικασία οι γονείς μπορούν να ξεσπάσουν. Περισσότεροι από τους μισούς γονείς στην Ισπανία παραδέχτηκαν ότι μερικές φορές μιλούν άσχημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Γερμανών είναι 42%.

 

 

Πάντως το 96% των γονέων παραδέχεται ότι τελικά απολαμβάνει τις διαδρομές με το αυτοκίνητο συντροφιά με τα παιδιά τους, καθώς έχουν χρόνο να συνομιλούν και να τραγουδούν μαζί τους, να λύνουν τις αθώες απορίες τους και να εκφράζουν την απεριόριστη αγάπη τους.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 11 Σεπτεμβρίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

24 hours of Le Mans: O Κομπαγιάσι έφερε την Toyota στην pole-position

H διαδικασία διήρκεσε 30 λεπτά για την hyperpole των 6 της κάθε κατηγορίας. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε αυτός ο κανονισμός της hyperpole  όπου οι 6 ταχύτεροι συνδυασμοί της κάθε κατηγορίας μονομαχούν για την pole- position (της κάθε κατηγορίας) για 30 λεπτά έχοντας...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

WRC, ράλι Τουρκίας: Ο «γάτος» Λέμπ προηγείται στο 1ο σκέλος

Το ράλι Τουρκίας, 5ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκίνησε με το 1ο σκέλος να περιλαμβάνει δύο Ειδικές Διαδρομές, μήκους 13,9 χλμ. όπου ταχύτεροι ήταν ποι Νεβίλ-Γκιλσούλ και η δεύτερη μήκους 11.32 χλμ. με τους Οζιέ-ινγκρασιά να «κόβουν» πρώτοι το νήμα. Ετσι...

Διαβάστε Περισσότερα
Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

Μuvone Concept: Καραντίνα εν κινήσει

H πανδημία του Covid-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων μας, ενώ εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε οι μετακινήσεις μας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου η πολυκοσμία μπορεί να αποδειχτεί άκρως επικίνδυνη, αλλά και στα προσωπικά...

Διαβάστε Περισσότερα