Σαφάρι, στο βασίλειο των ζώων

23 Ιουνίου 2021

Σαφάρι, στο βασίλειο των ζώων

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ταξιδεύει στην πιο  άγνωστη και ιδιαίτερη ήπειρο με την αρχέγονη ομορφιά, στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Κένυα.

Το ράλι Σαφάρι επιστρέφει μετά από το 2002 και τα πληρώματα, οι μηχανικοί και όλα τα μέλη της ομάδας θα γνωρίσουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Μπορεί το ράλι Σαφάρι να μην έχει καμία σχέση με την περιπέτεια του παρελθόντος με τα ατέλειωτα χλμ., όμως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για κάτι το νέο στα μάτια των ταξιδευτών του WRC, που γενικά έχει ενθουσιάσει.

Εκεί στο βασίλειο των ζώων με φόντο το όρος Κένυα, το δεύτερο υψηλότερο βουνό, μετά το Κιλιμάντζαρο, με τος βουνοκορφές να ξεπερνούν τα 5 χλμ. σε ύψος.

Όπως και το Κιλιμάντζαρο, έτσι και το όρος Κένυα είναι ανενεργό ηφαίστειο, που απέχει από το Ναϊρόμπι την πρωτεύουσα της Κένυας γύρω στα 150 χλμ. Σε πολλά σημεία προφέρεται για αναρρίχηση ενώ η περιοχή γύρω από το βουνό έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.

Τα μπαμπού κυριαρχούν που σε ύψος ξεπερνούν τα 15 μ.

Να λοιπόν μερικές φωτογραφίες από το μέρος που θα περάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από την Τετάρτη 23 Ιουνίου, όπου ο αγώνας ξεκίνησε με το shakedown για να ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου, μετά από 18 Ειδικές Διαδρομές και 300 χλμ. διασχίζοντας το βασίλειο των ζώων. Οι πρώτες εικόνες από την Κένυα είναι εντυπωσιακές.

Είπαμε Αφρική, μια ήπειρος που δεν μπορεί να μπει σε κανένα πλαίσιο σύγκρισης.

Τα υπόλοιπα στις πολύ ωραίες φωτογραφίες που ακολουθούν. Αυτά τα τοπία θα δουν, στις δοκιμές, όχι στον αγώνα, καθώς στον αγώνα θα βλέπουν τα χρονόμετρα, οι Ogier, Sordo, Evans, Greensmith, Tanak και η υπόλοιπη παρέα που απαρτίζει τη λίστα με τις συμμετοχές.

 

 

 

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 23 Ιουνίου 2021

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Καλοκαιρινή απόδραση στην Πάτρα με το Skoda Enyaq iV

Καλοκαιρινή απόδραση στην Πάτρα με το Skoda Enyaq iV

Στην Πάτρα βρεθήκαμε με το Skoda Enyaq iV, το πρώτο ηλεκτρικό της τσεχικής μάρκας που σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να κινείται μόνο με ρεύμα. Πώς ήταν το ταξίδι μαζί του και τι εντυπώσεις μας άφησε; Ηλεκτρικό με μεγάλη αυτονομία; Φύγαμε! Το καλοκαίρι έχει μπει για τα...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Εσθονίας, μια βόλτα στη διαδρομή

WRC, ράλι Εσθονίας, μια βόλτα στη διαδρομή

Κέντρο του αγώνα η πόλη Τάρτου, που βρίσκεται στην Νότια Εσθονία και θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2024. Η Τάρτου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, μετά την πρωτεύουσα το Ταλίν, όπου έχει έδρα το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Εσθονίας. Η...

Διαβάστε Περισσότερα
Αεροδρόμιο Βαρκελώνης: «Έρημο» και «σκοτεινό»

Αεροδρόμιο Βαρκελώνης: «Έρημο» και «σκοτεινό»

Ξανά στη Βαρκελώνη, Για την ακρίβεια 16 μήνες πέρασαν από το τελευταίο μας ταξίδι στην πάντα ερωτική Βαρκελώνη με την La Rambla , τον πιο τουριστικό δρόμο μήκους 1.2 χλμ. με τους υπαίθριους καλλιτέχνες, τα ψηφιδωτά του Miro, με την Placa de Cataluna στην κορυφή. Την...

Διαβάστε Περισσότερα