Πώς το νέο σύστημα eCall σώζει ζωές αυτόματα;

11 Ιανουαρίου 2021

Τα αυτοκίνητα της τελευταίας 5ετίας έχουν εντυπωσιακή λίστα συστημάτων ασφαλείας που φροντίζουν οδηγό και επιβάτες ανά πάσα στιγμή. Όταν λέμε ανά πάσα στιγμή το εννοούμε, καθώς λειτουργούν τόσο αποτρεπτικά, όσο και μετά από ένα ατύχημα. Ας γνωρίσουμε την λειτουργία του eCall.

Η συγκεκριμένη λειτουργία εφοδιάζει σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα και σκοπός της είναι να ειδοποιεί τις αρχές μετά από ένα σοβαρό ατύχημα.

Πότε ενεργοποιείτε από μόνο του και πότε χειροκίνητα;

Σε περίπτωση που το όχημα εμπλακεί σε ένα τροχαίο, αποτέλεσμα του οποίου θα είναι να ανοίξουν  οι αερόσακοι, τότε η λειτουργία του eCall είναι αυτόματη. Το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματη κλήση στον πανευρωπαϊκό αριθμό βοήθειας 112 στέλνοντας στοιχεία της τοποθεσίας του οχήματος, και ειδοποιώντας παράλληλα τις αρχές.

Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητης ενεργοποίησης από το μπουτόν στην οροφή, εάν οδηγός ή επιβάτες βρίσκονται σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη ή τις αστυνομικές αρχές.

Πώς λειτουργεί;

Με την ενεργοποίηση του, υπάρχει απευθείας επικοινωνία με τμήματα διάσωσης και υποστήριξης δημόσιων φορέων έκτακτης ανάγκης. Αμέσως μετά την ενεργοποίηση του, το αυτοκίνητο μέσω δορυφόρου στέλνει στίγμα τοποθεσίας, αριθμό πλαισίου και άλλες πληροφορίες στο τμήμα.

Με δική του μπαταρία

Το σύστημα για λόγους ασφαλείας, λειτουργεί και με εφεδρική μπαταρία. Όταν η ισχύς της συγκεκριμένης αποδυναμωθεί, οφείλουμε να την αντικαταστήσουμε αμέσως για να είμαστε πάντα καλυμμένοι.

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 11 Ιανουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Πρίγκηπες στο Μόντε Κάρλο Οζιέ-Ινγκρασιά με Toyota Yaris WRC

Πρίγκηπες στο Μόντε Κάρλο Οζιέ-Ινγκρασιά με Toyota Yaris WRC

H πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ράλι Μόντε Κάρλο, είχε τη σφραγίδα των Οζιέ-Ινγκρασιά, με Toyota Yaris WRC. Ήταν η 8η νίκη του Γαλλικού πληρώματος, 4η με  διαφορετική ομάδα. Με Volkswagen Polo WRC 2013,2014, 2015, 2016, Ford Fiesta WRC 2017, 2018, Citroen...

Διαβάστε Περισσότερα
Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Νέες οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού, οι περιορισμοί συνεχίζονται

Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Νέες οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού, οι περιορισμοί συνεχίζονται

Μέχρι την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 συνεχίζονται οι περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού για λόγους προστασίας επιβατών και πολιτών από την νόσο Covid-19. Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την παράταση,...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Μόντε Κάρλο: Το GR Yaris και σε ρόλο πλοηγού

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο: Το GR Yaris και σε ρόλο πλοηγού

Η μικρή βόμβα της Toyota, το GR Yaris έχει το ρόλο του τελευταίου πλοηγού αυτοκινήτου για το ράλι Μόντε Κάρλο, πριν τα πληρώματα αρχίσουν τη μάχη με τα χρονόμετρα στις Ειδικές Διαδρομές. Σε αποκλειστικά 2θυρο αμάξωμα, με 3κύλινδρο μοτέρ turbo 1.6 λίτρων, απόδοσης 261...

Διαβάστε Περισσότερα