Porsche: Ξεκίνησε ήδη να παράγει συνθετικά καύσιμα

9 Δεκεμβρίου 2020

Μπορεί τα ηλεκτρικά να έχουν αρχίσει ήδη να γνωρίζουν μεγάλη άνθιση, όμως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν αρκετά χρόνια ζωής ακόμα. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει η Porsche Και σκοπεύει να τους διατηρήσει ζωντανούς όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επειδή, όμως, το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι σοβαρό, ψάχνει τρόπους ώστε να το κάνει όσο πιο οικολογικά γίνεται.

Ο καλύτερος φαίνεται να είναι τα συνθετικά καύσιμα. Ο Γερμανός κατασκευαστής έχει από καιρό δηλώσει την υποστήριξή του στην εν λόγω τεχνολογία. Πλέον, όμως, έχει προχωρήσει και σε απτές ενέργειες.

Η σημαντικότερη είναι ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή συνθετικών καυσίμων. Ο τρόπος για να το κάνει αυτό είναι με τη χρήση υδρογόνου, το οποίο ενώνεται με άνθρακα. Από την ένωσή τους προκύπτει μεθανόλη, η οποία στη συνέχεια γίνεται υποκατάστατο βενζίνης.

Ο επόμενος στόχος της Porsche είναι η παραγωγή να γίνεται σε μονάδες που θα τροφοδοτούνται με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε η διαδικασία να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

 

Porsche: Μετέτρεψε φορτηγά σε powerbanks

 

Ωστόσο, η μεγάλη πρόκληση της εταιρείας είναι η τιμή αυτών των καυσίμων. Προς το παρόν ένα λίτρο κοστίζει 10 δολάρια. Επειδή αυτή η τιμή είναι ιδιαίτερα ακριβή, ο σκοπός είναι να πέσει περίπου στα 2 δολάρια ανά λίτρο ή χαμηλότερα. Με αυτόν τον τρόπο, η διαφορά τιμής συγκριτικά με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα θα είναι μικρή.

Τα συνθετικά καύσιμα αποτελούν μία λύση στην οποία θα στραφούν αρκετοί κατασκευαστές στο μέλλον. Εκτός από τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα συνεχίσουν να πωλούνται τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να υπάρχουν καύσιμα και για εκείνα που βρίσκονται ήδη στους δρόμους. Με τα οχήματα στους δρόμους του πλανήτη να μετράνε πολλά εκατομμύρια, δεν μπορούμε να περιμένουμε τη σταδιακή απομάκρυνσή τους λόγω φθοράς ή τρακαρισμάτων. Θα πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε, όμως χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω η ατμόσφαιρα.

Χαρακτηριστικά ο Όλιβερ Μπλουμ, διευθύνων σύμβουλος της Porsche, δήλωσε ότι το 70% όλων των αυτοκινήτων που έχει παράξει η εταιρεία στην ιστορία της είναι ακόμα σε κυκλοφορία. Γι’ αυτό το σκοπό “τρέχει” ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στο οποίο χρησιμοποιεί συνθετικά καύσιμα σε ιστορικά μοντέλα της σειράς 911. Συγκεκριμένα, από τη γενιά 993.

Σύμφωνα με τον Μπλουμ, τα συνθετικά καύσιμα θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό περίπου σε μία δεκαετία.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 9 Δεκεμβρίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Δύο Hyundai i20 R5 με πληρώματα τους Breen-Nagle και Crugnola-Ometto έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, 1:24.8 και 1:25.8 αντίστοιχα στην Υπερειδική των 2 χλμ. με την οποία άνοιξε η αυλαία του ράλι Σαν Ρέμο. 2ος γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος Τρίτοι ταχύτεροι οι...

Διαβάστε Περισσότερα
Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Έχει πάρει φόρα η Volkswagen σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα και δε σταματά. Ετοιμάζεται λοιπόν να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα με αμάξωμα δύο εκδόσεων. Ο λόγος για το ID.6 σε έκδοση Χ αλλά και σε Cross που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι...

Διαβάστε Περισσότερα
Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Παίρνεις την Mercedes-AMG, βρίσκεις μια αλάνα, ένα άδειο parking ή κάποιον άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο (ιδανικά πας σε πίστα αλλά...) και αρχίζεις να καις τα πίσω λάστιχα σε ένα ατέλειωτο drift. Πώς θα σου φαινόταν όταν φύγεις να έχεις και φορτισμένη μπαταρία για...

Διαβάστε Περισσότερα