Είστε εδώ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο λόγος για τη φήμη του Ράλι Ακρόπολις. Μέσω των social media λοιπόν μας ήρθε ένα video από τον εθνικό μας αγώνα της χρυσής εποχής, με πλάνα από βρετανικό συνεργείο. 

Εκτός από τα φανταστικά γυρίσματα, με μοναδικές εικόνες οι οποίες έδειχναν την άλλη Ελλάδα ανθισμένη μέσα στα χρώματα,, έδειχναν τον κόσμο στα διάφορα χωριά από εκεί που περνούσε ο αγώνα, που με πρωτοφανή θέρμη χαιρετούσαν τα πληρώματα τα οποία έδιναν τον δικό τους αγώνα με αντίπαλο τα χρονόμετρα στις σκληρές Ειδικές Διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις. 

Ήταν σαν έβλεπες ένα καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ, με χαρούμενα πρόσωπα, τρισευτυχισμένα από αυτό που έβλεπαν.

Φυσικά δεν απουσίαζαν οι συνεντεύξεις των οδηγών. Μεγάλα ονόματα του σπορ που χαρακτήριζαν πολύ σκληρό τον αγώνα,  αλλά μέσα από τα σκονισμένα πρόσωπά τους διαγραφόταν το πάθος για τη νίκη. 

Τη νίκη στο σκληρό Ράλι Ακρόπολις.  Αυτή η σκληρότητα, η αγάπη των κατοίκων της επαρχίας και το πάθος των θεατών,  αλλά πάνω από όλα εικόνα της εκκίνησης των αγωνιστικών αυτοκινήτων κάτω από τον Ιερό βράχο που έκανε το γύρο του κόσμου, είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία έκαναν το Ράλι Ακρόπολις συνώνυμο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Αυτά στο παρελθόν. 

Σήμερα ζούμε με το όνειρο μήπως και το Ράλι Ακρόπολις επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, γιατί εκεί είναι η θέση του. 

Τώρα με την είσοδο του ράλι Σαφάρι, αλλά και του ράλι Ιαπωνίας, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αλλά εάν υπάρχει ο κινητήριος μοχλός –το οικονομικό- όλα γίνονται. 

Ο χρόνος όμως τρέχει ενώ οι πληροφορίες μας για πολλοστή φορά κάνουν λόγο ότι ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Κροατία, έχοντας μάλιστα καταθέσει πρόταση με αρκετά μεγάλο budget.

Για σκεφτείτε τώρα πίκρα για εμάς τους Έλληνες, ο θίασος του WRC από την Κροατία να μεταβαίνει στην Τουρκία, διασχίζοντας την χώρα μας. Την Ελλάδα που με τον αείμνηστο πρόεδρο της ΕΛΠΑ, Αλέξανδο Δαρδούφα, ήταν από τους πρωτεργάτες της ιδέας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι…