Είστε εδώ

Τελικά, τι είναι οι αγώνες στη χώρα μας;

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Έγινε η συνάντηση των Οδηγών στο ΣΟΑΑ, μίλησαν για πανελλήνιο κάλεσμα -κάτι στο οποίο διαφωνούμε, καθώς οι αγώνες έχουν άλλου είδους συνδικαλισμό και όχι στο πεζοδρόμιο-, έγινε η απονομή των Πρωταθλητών στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε και το Ράλι Αχαιός στην Πάτρα, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, εντελώς στα κρυφά. 

Και γιατί στα κρυφά, θα διερωτηθείτε. Γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, πλην μερικών αναρτήσεων στο FB.

Η επιλογή του FB ως της μοναδικής πηγής ενημέρωσης δεν είναι δείγμα επαγγελματισμού, κάτι που απαιτείται από ένα σωματείο υπεύθυνο για τέλεση αγώνων. 

Δεν έχουν χρήματα τα σωματεία, είχε πει κάποτε ένα μέλος της ΟΜΑΕ. Εάν δεν έχουν χρήματα, τότε ας μην κάνουν αγώνες. Τόσο απλά. Έλα, όμως, που ΟΜΑΕ και Σωματεία είναι αλληλένδετες έννοιες, καθώς χωρίς την ψήφο των Σωματείων δεν υπάρχει Δ.Σ. της ΟΜΑΕ... 

Είδατε πόσο απλό είναι το παζλ; 

Τι θα κόστιζε εξάλλου μια προσπάθεια αξιοπρεπούς ενημέρωσης στις μέρες μας; Με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλα είναι δωρεάν κατά κάποιον τρόπο. 

Ακόμα και μέσω smartphone κάλλιστα μπορεί να εξυπηρετηθεί και η φωτογραφική κάλυψη, με e-mail κι αυτή.

Δεν υπάρχουν πλέον οι δυσκολίες και τα εμπόδια άλλων χρόνων, όταν έπρεπε να εκτυπώσεις από τα φιλμ και στη συνέχεια να διανείμεις.

Σήμερα όλα γίνονται τόσο απλά και γρήγορα (και δωρεάν κατά μία έννοια). 

Κι όμως, παρά την αυταπόδεικτη ευκολία της επικοινωνίας, η μη ενημέρωση από τα σωματεία που διοργανώνουν αγώνες έχει γίνει πλέον μόδα. 

Πολύ άσχημη μόδα, και το πιο άσχημο είναι ότι δεν διακρίνουμε πρόθεση της ΟΜΑΕ να δώσει λύση σ’ αυτό το ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη των αγώνων ζήτημα. Είναι κάτι που αφορά μια μεγάλη μερίδα των Σωματείων, καθώς, πράγματι, υπάρχουν Σωματεία που ενημερώνουν σωστά και έγκυρα.

Πρωτίστως όμως η ενημέρωση είναι ένα θέμα που αφορά την «οικογένεια» των οδηγών. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να τρέχουν τελικά «μεταξύ» τους, αφού δεν έχει προϋπάρξει καμιά ενημέρωση, άρα και καμιά προβολή. 

Κανένας σεβασμός δηλαδή στα πληρώματα αλλά και στους χορηγούς. 

Στο Ράλι Αχαιός λοιπόν υπήρξε και μια έξοδος (είναι μέσα στο παιχνίδι και οι έξοδοι). Το πλήρωμα διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο και ευτυχώς, όπως πληροφορηθήκαμε, όλα πήγαν καλά, χωρίς κακώσεις και άλλα ανησυχητικά. 

Και γι’ αυτό το περιστατικό, άχνα, τσιμουδιά, σιγή ιχθύος!

«Ποιοτικούς αγώνες θέλουμε...» τόνισε μεταξύ άλλων στον λόγο του ο πρόεδρος του ΣΟΑΑ Μάριος Ηλιόπουλος στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της απονομής των Πρωταθλημάτων. 

«Ποιοτικούς»...

Η λέξη έχει τη σημασία της, μακάρι να την αποκρυπτογραφήσουν εκεί στα υψηλά κλιμάκια της ΟΜΑΕ.