Είστε εδώ

Ραντεβού στη Φρανκφούρτη

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Σεπτέμβριος, εποχή των διεθνών εκθέσεων και η Φρανκφούρτη μας καλεί για να δούμε τι μας ετοιμάζει η παγκόσμια αυτοκίνηση, σε ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού.

Η Φρανκφούρτη  στο επίκεντρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αν και υπάρχουν πολλές απουσίες, οι οποίες με την απουσία δίνουν και το μήνυμα για το μέλλον.

Απουσιάζουν λοιπόν οι ιταλικές Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Lancia, Jeep, η Γαλλική Peugeot , η Σουηδική Volvo, η Ιαπωνική Nissan με την Ιnfiniti, η Mitsubishi, οι Βρετανικές Aston Martin, Rolls Royce, και McLaren.

Τα ηλεκτροκίνητα αναμένεται να δώσουν μια μεγάλη παράσταση, γενικής ειδικών αφού είναι η νέα μόδα και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν χρήμα και τεχνολογία «ασχολούνται» προσπαθώντας να πείσουν τους καταναλωτές. Στην Ευρώπη υπάρχουν κράτη που δίνουν πολλές παροχές, στη χώρα μας η ηλεκτροκίνηση είναι σε νηπιακό επίπεδο με το πρόβλημα των φορτιστών να παραμένει ως η μεγάλη πληγή.  

Ενδιαφέρον η παρουσία των νέων ηλεκτροκίνητων taxi του Λονδίνου από την κινέζικη Geely, που είναι σίγουρα με πολύ μεγάλη «δουλειά»…

Εμείς θα τα δούμε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης με συνοδεία prosecco. 

Φυσικά θα είναι όλες οι Γερμανικές εταιρίες. Δεν γίνεται να απουσιάσουν και να κάνει τα εγκαίνια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στις 14 Σεπτεμβρίου, μέρα για τα διεθνή ΜΜΕ και τους εμπόρους, και να απουσιάζουν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Δεν είναι σωστό και για το ίδιο το κράτος, ένα κράτος που θέλει να υποτάξει τους πάντες…. 

Από την άλλη οι πολλές και σοβαρές απουσίες  σηματοδοτούν μια νέα εποχή στις διεθνείς εκθέσεις, όπου το κόστος των περιπτέρων και γενικά η συμμετοχή ανέρχεται σε πολλά –πολλά εκατομμύρια ευρώ, πολύ μακριά από κάθε ανθρώπινη σκέψη. 

Σκεφτείτε το ενοίκιο, του χώρου, την κατασκευή που τα περισσότερα είναι 2όροφα, το ηλεκτρικό, τη μεταφορά αυτοκινήτων, τις παροχές προς τους πελάτες και τους επισκέπτες, το υλικό, το προσωπικό, το συνεργείο καθαρισμού, όλα αυτά ανεβάζουν τα κόστη στα ύψη. 

Πάντως για να δεις και να συγκρίνεις η έκθεση εξακολουθεί είναι η λύση για κάποιον που θέλει να αγοράσει καθώς είναι όλα συγκεντρωμένα όπου μπορείς να τα δεις ταυτόχρονα και να αποφασίσεις.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες όμως αρχίζουν και σκέπτονται διαφορετικά.   

Οι τιμές είναι 12 ευρώ για τις εργάσιμες μέρες και 14 ευρώ το σαββατοκύριακο εφ’ όσον αγοραστούν από το διαδίκτυο. 

Οι πύλες για το κοινό ανοίγουν 16 Σεπτεμβρίου  και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, με περισσότερους από 10.000 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από 100 κράτη να μεταδίδουν τη γερμανική έκθεση στο διαδίκτυο, τα περιοδικά, τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες.