Είστε εδώ

Ουρανομήκης έμπνευση: Τέλη κυκλοφορίας με το… χιλιόμετρο

Θέλω πολύ να γνωρίσω αυτούς που κατοικοεδρεύουν στις μεγάλες θέσεις του υπουργείου Οικονομικών. Θέλω πολύ να μιλήσω μαζί τους για να καταλάβω πόσο πολύ πίσω βρίσκομαι σε ιδέες και πόσο μπροστά είναι αυτοί οι τετραπέρατοι καρεκλοκένταυροι.

Θέλω να γνωρίσω αυτόν που είπε ότι οι κινητήρες Euro 5 είναι ρυπογόνοι αλλά και να γνωρίσω αυτόν που πρότεινε τα τέλη κυκλοφορίας να πληρώνονται ανάλογα με τα χιλιόμετρα.

Γέλασα με την ψυχή μου όταν άκουσα τον εξαίρετο Τρύφωνα Αλεξιάδη να πετάει τη ρουκέτα.

Αν λοιπόν ένας κάνει λίγα χιλιόμετρα θα πληρώνει λίγα τέλη και αν κάνει πολλά θα πληρώνει, αντίστοιχα, πολλά. Θα βάλουμε δηλαδή μετρητή χιλιομέτρων.

Δηλαδή θα κάνει ένας μια βόλτα στην παραλιακή και θα πληρώνει ένα μικρό τέλος. Αν ένας θέλει να πάει στη Θεσσαλονίκη θα τον “σκίζουν” στο υπουργείο Οικονομικών.

Άραγε αυτός που το πρότεινε γνωρίζει ότι το κράτος με μια τέτοια απόφαση θα χάσει από καύσιμα, διόδια, ΚΤΕΟ, θα χάσει από τους φόρους στα ανταλλακτικά αλλά και από τους φόρους που κερδίζει από σέρβις;

Με τις φορολογίες και τις ιδέες τους έχουν γονατίσει τον κλάδο του αυτοκινήτου. Ο κόσμος φοβάται να αλλάξει το αυτοκίνητό του. Και φοβάται γιατί με όλες αυτές τις διάνοιες δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο.

Αντί να σκέφτονται πώς θα ανοίξουν την αγορά, ψάχνουν τρόπους για να την κλείσουν.

Αντί να σκέφτονται πώς να κυκλοφορήσει το χρήμα, κάνουν προσπάθειες να το χάσουν.

Πείτε μας, πόσα εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από την κατάθεση των πινακίδων;

Πόσα εκατομμύρια από φόρους χάθηκαν από τη μείωση στην κατανάλωση καυσίμων;

Θα ήθελα ακόμη να έβλεπα την αντίδραση ενός ξένου τεχνοκράτη όταν αυτός ο λαμπρός υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών τού πρότεινε την ιδέα του – κάτι που ασπάσθηκε και ο συμπαθής υπουργός.

Κύριοι, νομίζω ότι πρέπει να φορολογήσετε τα αυτοκίνητα ανάλογα με το πόσες φορές ανοίγουμε τις πόρτες και με το πόσες φορές ανοίγουμε τον διακόπτη!

Πάντως, θέλω αλήθεια να γνωρίσω όλους αυτούς τους φωστήρες. Να τους προτείνουμε να πάρουν και βραβείο.

Τι βραβείο θα είναι αυτό;

Θα σας το αποκαλύψω όταν θα έρθει η ώρα!!!