Είστε εδώ

Οι αρμόδιοι ομολογούν ότι είναι αναρμόδιοι!!!

Πέρης Χαλάτσης
του Πέρη Χαλάτση

Αν σας μπερδεύει ο τίτλος, σίγουρα θα σας ξεμπερδέψει αν διαβάσετε για αυτό το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τις κλήσεις των δήμων για τα «παράνομα»  Ι.Χ και δίκυκλα. 

Όπως όλοι γνωρίζετε οι υπάλληλοι των δήμων επέστρεψαν στα πόστα τους.  Έβγαλαν τα μπλοκάκια τους και άρχισαν να κόβουν κλήσεις τόσο σε αυτοκίνητα όσο και σε μηχανάκια και μοτοσυκλέτες,. Μόνο τα ποδήλατα τη γλυτώνουν γιατί απλά δεν έχουν αριθμούς κυκλοφορίας.

Οι ανεγκέφαλοι – γιατί μόνο έτσι μπορείς να τους χαρακτηρίσεις- κόβουν κλήσεις χωρίς να σκέφτονται.

‘Όταν στο εξωτερικό ο υπάλληλος του δήμου αποφασίσει να σε γράψει, είναι σίγουρος  ότι υπάρχει παράβαση. Και που υπάρχει παράβαση;  Όταν το κράτος έχει φροντίσει για τον πολίτη να παρκάρει αλλά ο πολίτης παραβλέπει τον εγκεκριμένο  χώρο και παρατάει το αυτοκίνητο του όπου τον βολεύει. Τότε υπάρχει παράβαση.

Τι γίνεται όμως όταν το κράτος δεν έχει προβλέψει τίποτα;

Όλα τα κράτη της Ευρώπης έχουν φροντίσει να έχουν δίπλα στις στάσεις των  μετρό, παρκινγκ. 

Όλα τα κράτη στην Ευρώπη που σέβονται τους πολίτες έχουν  φροντίσει να μην κάνουν από υπαιτιότητα  τους,  παράνομους τους πολίτες. 

Τιμωρούν μόνο αυτούς που δεν σέβονται τους νόμους.

Εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε καμιά,  μα καμιά,  απολύτως βοήθεια από το κράτος. Το κράτος δεν κάνει τίποτα για τον πολίτη. Μόνο ζητάει.

Αν κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα διαπιστώσετε ότι οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης είναι πάντα γεμάτοι παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι τσουχτερές. Και στα περισσότερα παρκινγκ δέχονται μόνο τους μόνιμους πελάτες. 

Έτσι όσοι αποφασίσουν να πάνε στο κέντρο με δικό τους μέσον ρισκάρουν να «φορτωθούν» το πρόστιμο αφού οι υπάλληλοι των δήμων κάνουν αγώνα δρόμου να κόψουν όσο το δυνατόν περισσότερες κλήσεις. 

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι με τα μηχανάκια και τις μοτοσυκλέτες.

Σε κάθε τετράγωνο υπάρχουν χώροι στάθμευσης για 20 δίκυκλα. Μόνο που σε κάθε τετράγωνο είναι 1000 δίκυκλα. Αυτόματα τα 980 είναι παράνομα.

Το “motori.gr” ζήτησε μια υπεύθυνη απάντηση από το δήμο Αθηναίων.

 Για ποιο λόγο οι υπάλληλοι του δήμου κόβουν κλήσεις αφού το ίδιο το κράτος – όπως συμβαίνει στο εξωτερικό- δεν έχει φροντίσει να έχει ειδικούς χώρους - επί  πληρωμή - για όλους. 

Η ερώτηση ήταν:

Γιατί βεβαιώνουν παραβάσεις αφού δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι στάθμευσης. Γιατί γίνονται οι πολίτες παραβάτες αφού το ίδιο το κράτος παρανομεί.

Διαβάστε τώρα την επίσημη απάντηση του Δήμου της Αθήνας.

«  Σας προωθούμε για την ενημέρωση σας, την απάντηση της αρμόδιας Διεύθυνσης σχετικά με το αίτημά σας το οποίο έχει καταχωρηθεί με αριθμό CRM…..»

«ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ,ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (Ν.3731/2008, άρθρο 1 παρ.1 "ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ").»

Με δύο λόγια. Είναι αναρμόδιοι για την υποδομή αλλά αρμόδιοι για την τήρηση των διατάξεων.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι «ότι νάναι». Οι αρμόδιοι για να βεβαιώνουν παραβάσεις είναι αναρμόδιοι για τις παραβάσεις του ίδιου του κράτους.