Είστε εδώ

Μεγάλο κενό

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το Γκραν Πρι που διεξήχθη στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, δεν ήταν απλά το τελευταίο του φετινού πρωταθλήματος. Ήταν ένας αγώνας που με το εμφανίστηκε η καρό σημαία έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία της Formula 1. 

Ήταν ο τελευταίος αγώνας του Ισπανού Φερνάντο Αλόνσο. Μια μεγάλη προσωπικότητα της Formula 1 που αφήνει ένα μεγάλο κενό. 

Δεν έχει σημασία πόσα πρωταθλήματα κατέκτησε, πόσες νίκες, πόσες pole position,αλλά η τεράστια αυτή προσωπικότητα πίσω από τα κύπελλα και τις διακρίσεις, που ακτινοβολούσε σε όλα τα Γκραν Πρι. 

Ακόμα και στα πέτρινα χρόνια της McLaren, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η συνεργασία με τη Honda(2015), όπου τα μονοθεσία τα οποία έφεραν το όνομα του ιδρυτή Μπρους ΜακΛέρν   δεν πρωταγωνιστούσαν (ούτε και φέτος με κινητήρες Renault), ο Αλόνσο ήταν πάντα στο κέντρο της επικαιρότητας. 

Με άποψη στις δηλώσεις του, με τοποθετήσεις που δύσκολα μπορούσες να αντικρούσεις, ο Φερνάντο Αλόνσο «αφήνει» την Ευρώπη. Φεύγει για την Αμερική με στόχο τη νίκη του στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης, ώστε να γίνει ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του παγκόσμιου motorsport, μετά τον Γκραν Χιλ στη 10ετία του 1960, που κερδίζει τους τρείς αγώνες που αποτελούν  το “triple crown”. 

Οι αγώνες αυτοί είναι το Γκραν Πρι του Μονακό, οι 24ώρες του ΛεΜαν και τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Ο Αλόνσο έχει κερδίσει τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες και στοχεύει στον αγώνα της Αμερικής .

Στην εποχή που η Formula 1 αλλάζει άρδην (και όλοι περισσότεροι νέοι χαμηλού κόστους και αναλώσιμοι βρίσκουν κόκπιτ) ο Φερνάντο Αλόνσο αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ιστορία της Formula 1. 

Μακάρι οι νέοι να έμαθαν από αυτόν…