Είστε εδώ

Η Ελλάδα στο επίκεντρο

Πέρης Χαλάτσης
του Πέρη Χαλάτση

Η χρονιά που πέρασε είχε δύο εκπλήξεις για την Ελλάδα στον χώρο του αυτοκινήτου. Και ο λόγος που κάνω αυτή την αναφορά είναι γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παρουσιάζουν στην Ευρώπη τα νέα τους μοντέλα δεν έχουν ως πρώτη επιλογή τη δική μας χώρα. Προτιμούν συνήθως την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία ή την Ιταλία.

Ωστόσο το 2017 η Porsche έκανε την αρχή. Παρουσίασε την νέα Cayenne στην Κρήτη. Μπορεί να προσκλήθηκαν αρκετοί Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου στον Άγιο Νικόλαου Λασιθίου, όμως οι Έλληνες δημοσιογράφοι που έδωσαν το “παρών” ήταν ελάχιστοι.

Από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι της Renault, που έχουν και την ευθύνη για τα αυτοκίνητα Dacia, εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα και έστησαν άριστα την Παγκόσμια Παρουσίαση του νέου Dacia Duster 2ης γενιάς, ενός SUV που αναμένεται να πάει αρκετά καλά σε πωλήσεις το 2018.

Προσκάλεσαν 550 δημοσιογράφους από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και πάρα πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους. Είχαν προσκαλέσει ακόμη και εκπροσώπους του Τύπου από το Μαρόκο και την Αλγερία, αφού η αγορά των Dacia στις χώρες αυτές πηγαίνει αρκετά καλά.

Το σημαντικό είναι ότι η παρουσίαση ήταν άψογη. Και όλοι όσοι προσκλήθηκαν έφυγαν από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Γάλλοι, επέλεξαν το Σούνιο, με φόντο το Ναό του Απόλλωνα, για τη συνέντευξη και τη διανυκτέρευση. Και αυτό εκτιμήθηκε από όλους.

Στα σχόλιά τους οι εκπρόσωποι του Τύπου αναφέρθηκαν όχι μόνο στην άψογη φιλοξενία επί ελληνικού εδάφους αλλά και στις εκπληκτικές διαδρομές που είχαν ανακαλύψει οι Γάλλοι, και μάλιστα εντός της Αττικής. Στο roadbook, που ήταν όλο περασμένο στο navigation, υπήρχαν διαδρομές με όλα τα είδη δρόμου. Από Εθνική Οδό μέχρι δρόμους με συνεχόμενες στροφές αλλά και χωμάτινες διαδρομές. Ειδικά για τις εκδόσεις 4x4 η διαδρομή έγινε στα λατομεία της Πεντέλης.

Άψογη εκδήλωση. Τέλεια οργάνωση. Μελέτησαν σωστά για αρκετούς μήνες τις ιδανικές διαδρομές για να γνωρίσουν οι δημοσιογράφοι το νέο τετρακίνητο SUV, που είναι εφοδιασμένο με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Οι Γάλλοι πίστεψαν στην Ελλάδα. Μπράβο και στην ελληνική εταιρία που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τα αυτοκίνητα Renault και Dacia. Ελπίζουμε ότι το 2018 θα βρεθούν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στη χώρα μας.