Είστε εδώ

Φερστάπεν, συγκεντρώσου!

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είπαμε να είσαι μαχητικός, να οδηγείς με τσαμπουκά, να εκμεταλλεύεσαι το νεαρό της ηλικίας σου, αλλά θα πρέπει να αρχίσεις και να σκέφτεσαι πιο ώριμα, να δείχνεις σεβασμό στους αντιπάλους σου.

Ετσι δεν είναι κύριε Μαξ Φερστάπεν;

Η «κίνηση» που πήγες να κάνεις στον Φέτελ για να τον προσπεράσεις ήταν κίνηση αλαζονείας.

Και όχι μόνο το λάθος ήταν αποκλειστικά δικό σου -γι’ αυτό και τιμωρήθηκες από τους αγωνοδίκες με 10 δευτ. (αν και πιστεύουμε ότι έπρεπε να τιμωρηθείς πιο αυστηρά, για να σου πέσουν και λίγο τα φτερά)- τα έβαλες και με τον Φέτελ λέγοντας ότι αυτός φταίει κατά τη στιγμή της επαφής.

Συγκεντρώσου, λοιπόν, και δες την πραγματικότητα. Έχεις εκκινήσει σε 63 Γκραν Πρι, έχεις κερδίσει 3 αγώνες και έχεις ανέβεις στο βάθρο 11 φορές.

Έχεις αποκτήσει λοιπόν εμπειρία, ξέρεις πώς λειτουργούν τα πράγματα και τους κανόνες, γραπτούς και άγραφους, του παιχνιδιού. Ξέρεις ότι δεν μπορείς με την παρακινδυνευμένη σου οδήγηση να φέρνεις στα όριά τους τούς άλλους οδηγούς.

Αυτό το στυλ δεν είναι πια αποδεκτό ούτε ως “θέαμα” - η FIA το έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν “θέλει” τις επαφές.

Φυσικά αγώνας είναι, θα υπάρξουν κι αυτές, οι εμβολισμοί όμως -σαν αυτόν στον Φέτελ- είναι ξεκάθαρα εκτός κλίματος και καταδικαστέοι.

Έχεις αποδείξει ότι έχεις ικανότητες, καλλιέργησέ τις και δείξε τις καθαρά και έντιμα μέσα στον αγώνα. Ηδη είσαι πολύ τυχερός που βρίσκεσαι σε μια από τις τρεις κορυφαίες ομάδες της Formula 1.

Το βίντεο του αγώνα και ό,τι έγινε με τον ομόσταυλό σου κανονικά θα πρέπει να σε διδάξει πολλά πράγματα.

Από την άλλη βέβαια θα μας πεις ότι είσαι ο Φερστάπεν και ότι έτσι οδηγείς. Και ότι ίσως στη RedBull αρέσει το στυλ σου (τι “ταύροι” θα ήταν αν δεν τους άρεσαν οι κατά μέτωπον επιθέσεις), όμως...

Όμως σε όλα υπάρχει ένα μέτρο και μάλλον η FIA θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αναλάβει να χαλιναγωγήσει το ταμπεραμέντο σου.