Είστε εδώ

Επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία

Πέρης Χαλάτσης
του Πέρη Χαλάτση

Ας προσέχετε τώρα περισσότερο. Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας. Από τις 26 Οκτωβρίου και μετά από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφουν τα παιδιά με τα μπλοκάκια.

Ξανά στους δρόμους της Αθήνας οι  άνδρες και οι γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας . Στόχος τους να μην αφήνουν κανένα παράνομο σταθμευμένο αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.

Μέσω του ενημερωτικού φυλλαδίου εντύπου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Αντώνης Καφετζόπουλος ζητούν τη συνεργασία των πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο.

Τονίζουν ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν θα είναι η επιβάρυνση της καθημερινότητας των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, όμως σε περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα επιδεικνύεται ανάλογη αυστηρότητα εκ μέρους της υπηρεσίας.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί σήμερα και για κάποιες μέρες δεν θα μοιράζουν «κλήσεις» αλλά θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, στο οποίο περιγράφεται ο κύριος στόχος της υπηρεσίας που θα είναι η διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου.

Από την επομένη οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα βεβαιώνουν κανονικά όλες τις παραβάσεις των οποίων ο έλεγχος προβλέπεται από τις αρμοδιότητές τους και θα επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.

Μάλιστα  ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Αντώνης Καφετζόπουλος με ομάδα Δημοτικών Αστυνομικών θα διανείμουν ενημερωτικό και θα ενημερώνουν τους πολίτες, στην πλατεία Συντάγματος.

Όλα καλά κύριε δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε.

Πριν όμως βγάλετε τους ανθρώπους σας να μοιράζουν πρόστιμα, μήπως θα πρέπει να βρείτε χώρους για πάρκινγκ;

Μήπως θα πρέπει να μεριμνήσετε για παρκινγκ για τις μοτοσυκλέτες; Για να μην παρκάρουν στα πεζοδρόμια και τα όργανά σας τις γράφουν;

Στα ευρωπαϊκά κράτη που λειτουργεί άψογα ο νόμος λειτουργούν άψογα και οι υποχρεώσεις που έχουν οι δήμοι έναντι των πολιτών. Μην το ξεχνάτε αυτό...